Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τον σχεδιασμό του δήμου Μαλεβιζίου στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και για τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και συνδέουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Μενέλαος Μποκέας, δήμαρχος Μαλεβιζίου.

«Προετοιμαζόμαστε για μία σεζόν που θα είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο σε αυτή τη φάση. Δίνουμε έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό, γιατί η περιοχή και το νησί υποδέχονται πολλούς επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από νομό σε νομό και από την υπόλοιπη χώρα. Υπάρχουν και πολλοί Κρητικοί οι οποίοι επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί και το Μαλεβίζι συγκεκριμένα. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που γίνονται, αλλά και επικοινωνία με συλλόγους και με ανθρώπους της περιοχής που έχουν και τις επιχειρήσεις τους εδώ ή ασχολούνται με tour operators και επομένως μπορούν να ενισχύσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Γενικά, ο δήμος προσπαθεί να θωρακίσει τις προσπάθειες της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή», επισημαίνει ο Μενέλαος Μποκέας.

«Προσπαθούμε το απόθεμα της περιοχής να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Αυτή είναι μια προσπάθεια, βέβαια, που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται πολλές συνέργειες, συντονισμός με τους επιχειρηματίες, τους ξενοδόχους, με τα μικρά καταλύματα. Εχουμε πολύ σημαντικές υποδομές στον τομέα του πολιτισμού», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/menelaos-mpokeas-ston-chari