Το “2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού» με την Κατερίνα Παλαιολόγου – σοπράνο και την Μαρία Παπαπετροπούλου – σολίστ πιάνου, διοργανώνεται αύριο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώριο Ιθώμης Μεσσηνίας και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης του Δήμου Οιχαλίας. Το εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο σπίτι, πέρασε πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονταν σπαρμένα στο χώρο και να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο εκθεσειακό και πολιτιστικό κέντρο για την περιοχή.

Το ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού συνδιοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» και την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας (Τράπεζα Αλληλεγγύης).

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ρούχων και υποδημάτων από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.