Το Χονγκ Κονγκ καλωσόρισε το πρώτο του πλοίο που μεταφέρει επιβάτες στο εξωτερικό από την έναρξη της διακοπής λειτουργίας το 2019.

Η χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία και η επαναλειτουργία επέτρεψαν αυτήν την επανεκκίνηση. Το Silver Spirit, ένα κρουαζιερόπλοιο Silversea, έφτασε στο Tsim Sha Tsui, στο Χονγκ Κονγκ, στις 18 Ιανουαρίου 2023, μετά από ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής 14 ημερών από τη Σιγκαπούρη.

Το Silver Spirit έφτασε στο Χονγκ Κονγκ αμέσως μετά την ανατολή του ηλίου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου για μια διήμερη επίσκεψη στο λιμάνι κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στην Ασία που χρονολογείται να συμπέσει με τους εορτασμούς της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 39.500 μικτών τόνων, το οποίο διαχειρίζεται η Silversea Cruises, μέρος του Royal Caribbean Group, επανατοποθετήθηκε από τη γραμμή για να λειτουργεί από την Ασία ως μέρος της επιστροφής του κλάδου στην αγορά.

Θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα ξεκινήσει την επανατοποθέτησή της στην Ευρώπη για την καλοκαιρινή σεζόν.

Πολλοί ταξιδιώτες ονειρεύονται να επισκεφθούν το Χονγκ Κονγκ λόγω των πολιτιστικών του προσφορών. Εάν επισκέπτεστε την πόλη, η άφιξη με κρουαζιερόπλοιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το λιμάνι και να μπείτε στο κέντρο γρήγορα και εύκολα.

Το Ocean Terminal βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στη βόρεια πλευρά του λιμανιού Victoria, κοντά στο πάρκο Kowloon και σε μια μεγάλη ποικιλία από τουριστικούς προορισμούς, νόστιμες επιλογές για φαγητό και ελκυστικά καταστήματα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μαγευτική θέα του αστικού τοπίου και των ιστορικών ορόσημων της πόλης καθώς προχωρούν στον τερματικό σταθμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Silversea Adam Radwanski αποκάλεσε το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ «ένα από τα πιο υπέροχα λιμάνια στον κόσμο».

Το Silver Spirit, με ολική χωρητικότητα 39.518, μπορεί να φιλοξενήσει 608 επιβάτες σε διπλή χωρητικότητα και 648 στη μέγιστη χωρητικότητα. Αυτό το πλοίο υποβλήθηκε σε εκτεταμένες ανακαινίσεις το 2018. Καθώς εξακολουθούν να απαιτούνται δρομολόγια περιορισμένης χωρητικότητας στην περιοχή, το πλοίο αναμένεται να μεταφέρει λίγο περισσότερους από 300 επιβάτες σε αυτό το ταξίδι.

Μεταξύ των προσκεκλημένων εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από είκοσι διαφορετικές χώρες, γεγονός που ήταν μια πραγματική ένδειξη της αναβίωσης της βιομηχανίας κρουαζιέρας.

Ο Kevin Yeung, υπουργός Πολιτισμού, είπε καθώς χαιρετούσε τους επισκέπτες στο λιμάνι: «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς στον δρόμο μας προς την ανάκαμψη».

Η Κίνα έχει διατηρήσει ισχυρά lockdown και περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό, μόλις πρόσφατα χαλάρωσε σταδιακά τους περιορισμούς. Με τα κρουαζιερόπλοια να επιστρέφουν επιτέλους στην περιοχή, περισσότεροι τουρίστες θα μπορούν να εξερευνήσουν αυτόν τον υπέροχο προορισμό.

Η Silver Spirit επισκέφτηκε λιμάνια της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ. Είναι στο δρόμο της επιστροφής στη Σιγκαπούρη σε μια κρουαζιέρα 10 διανυκτερεύσεων, που αναμένεται να φτάσει στις 29 Ιανουαρίου, με τρεις στάσεις στο Βιετνάμ κατά τη διαδρομή: Halong Bay, Da Nang και Saigon.

Ενώ η Κίνα μόλις ανοίγει σταδιακά στον διεθνή τουρισμό κρουαζιέρας, αρκετές γραμμές κρουαζιέρας έχουν προγραμματιστεί να επισκεφθούν το Χονγκ Κονγκ τους επόμενους μήνες. Μαζί με τη Silversea, οι γραμμές κρουαζιέρας που έχουν στάσεις στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνουν Holland America Line, Celebrity Cruises, Oceania Cruises, AIDA Cruises, Azamara Cruises, P&O Cruises, Princess Cruises, MSC Cruises, Royal Caribbean International και Cunard.