Εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Λεμεσού, με συλλογικότητα ευθύνης και πνεύμα αγαστής συνεργασίας, προβαίνουν σε εκείνες τις ενέργειες για περαιτέρω αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της πόλης, αφού ο τουριστικός χάρτης αλλάζει ραγδαία, ενώ οι απαιτήσεις των σημερινών τουριστών συνεχώς αυξάνονται. O σημερινός τουρίστας είναι πιο έμπειρος, απαιτητικός και διερευνά τι προσφέρεται διεθνώς σε κάθε τουριστικό προορισμό.

Συνεπώς, η ανάγκη η Λεμεσός να καταστεί ένας ολοκληρωμένος ποιοτικός προορισμός σε όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι ψηλά στις προτεραιότητες όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων της πόλης.

Σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός διαρκώς οξύνεται, επιβάλλεται η τουριστική Λεμεσός, ως ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός, να αντεπεξέλθει σε νέα δεδομένα και να ικανοποιήσει νέους τομείς και αγορές τουρισμού. Προς τον σκοπό αυτόν η Λεμεσός επιδιώκει να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από την τουριστική πίτα, επιχειρώντας την προβολή νέων προϊόντων τα οποία είναι δυνατόν να ελκύσουν ακόμα περισσότερο εξειδικευμένο τουρισμό.

Για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και την εταιρεία Stratagem, μέσα από στοχευόμενες και συγκεκριμένες ενέργειες έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό κονδύλι €3 εκατ. την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 στον τομέα της αειφόρου διακίνησης.

Μέσω του προγράμματος Civitas Destinations, η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μια έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή των κρατών-μελών της.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της νέας στρατηγικής είναι ο εκσυγχρονισμός των ευρωπαϊκών πόλεων. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος η ΕΕ χρηματοδοτεί ευρωπαϊκές πόλεις να υλοποιήσουν έργα που θα ενσωματώνουν στις υποδομές και υπηρεσίες τους τη βιώσιμη ενέργεια, τις βιώσιμες μεταφορές, την καινοτομία και τεχνολογίες πληροφορικής.

Πηγή : Ο Φιλελεύθερος