Διήμερη επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων μετά από πρόσκληση του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 2 και μεθαύριο, Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρο Πέγκα.

Στόχος του ταξιδιού είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε ότι αφορά την αστική τουριστική ανάπτυξη από το Δήμο Θεσσαλονίκης και η διαμόρφωση κοινής στρατηγικής  για την τουριστική πολιτική, γεγονός που θα επισημοποιηθεί και με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας των δύο Δήμων, σε εκδήλωση που θα γίνει αύριο στο Δημαρχείο της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας.

Οι επαφές και οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιτελείς των δύο δήμων έχουν ξεκινήσει μέσα στον τελευταίο χρόνο, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη κοινής πολιτικής γύρω από την εξωστρέφεια των δύο πόλεων, τόσο προς το εσωτερικό, όσο και προς το εξωτερικό.

Η αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πλαισιωθεί από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης :

 

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

 

13:30 Δημαρχείο Ιωαννίνων

  • Επίσκεψη της αποστολής για την επισημοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων
  • Υποδοχή της αποστολής από το Δήμαρχο Ιωαννίνων, με την παρουσία ΜΜΕ
  • Υπογραφή Μνημονίου, ανταλλαγή δώρων, δηλώσεις

 

Ξενοδοχείο Grand Serai

  • 18:30 – 19:30 Εκδήλωση με θέμα τη παρουσίαση της στρατηγικής προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, προτάσεις εμπειρογνωμόνων και υπηρεσιακών παραγόντων για υιοθέτηση καλών πρακτικών και κοινών στόχων για τους δύο δήμους
  • 19:30 – 21:30 Συναντήσεις μεταξύ των φορέων και εξειδικευμένων επιχειρηματιών του κλάδου των δύο περιοχών

 

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

 

  • 10:30 – Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ιωαννίνων
  • 11:00 – 13:00 Ξενάγηση στη πόλη και το Κάστρο – Συνεργασία μεταξύ της αποστολής και των υπευθύνων του Δήμου Ιωαννιτών