Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με την απονομή των BookAwards 2023, η διεθνής τουριστική έκθεση ITB Berlin τιμά κάθε χρόνο τις πιο εξαιρετικές ταξιδιωτικές εκδόσεις.

Στην κατηγορία Ημερολόγιο των ITB BookAwards 2023 η κριτική επιτροπή τίμησε πέντε τίτλους – μεταξύ των οποίων το ημερολόγιο τοίχου μεγάλου μεγέθους «Fernweh Fernost 2023» από τον εκδοτικό οίκο teNeues Verlag, καθώς και τα «UNESCO Erbe der Welt 2023» και «UNESCO Naturerbe der Welt 2023», από τον εκδοτικό οίκο Kunth Verlag.

Εστιάζοντας στο ίδιο θέμα, η κριτική επιτροπή των ημερολογίων τίμησε τα φωτογραφικά ταξίδια σε επιλεγμένα μνημεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία δημοσιεύονται με τη μορφή δύο εξίσου υψηλής ποιότητας, εντυπωσιακά εικονογραφημένων επιτραπέζιων ημερολογίων με σπειροειδή βιβλιοδεσία, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικές εντυπώσεις από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το ημερολόγιο τοίχου σε μορφή πορτρέτου Fernweh Fernost 2023 με εικόνες των δύο φωτογράφων Alexandra Schels και Patrick Pichler ήταν «μια υπέροχα εικονογραφημένη δήλωση αγάπης προς την Ασία», δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής David Ruetz, διευθυντής της ITB Berlin.

Το ημερολόγιο επισκέπτεται ένα ευρύ φάσμα τόπων στην Άπω Ανατολή όπως η Lijiang, η αρχαία κινεζική πόλη των βασιλιάδων στην επαρχία Yunnan, η Νότια Κορέα, η Μιανμάρ, το Τόκιο, το Κιότο, η Μογγολία, το Εθνικό Πάρκο Taroko στα ανατολικά της Ταϊβάν και τους ψαράδες με ξυλοπόδαρα στη Σρι Λάνκα.

«Η επιλογή των εικόνων αντιπροσωπεύει ένα έργο φωτογραφικής τέχνης που εμπνέει τους ταξιδιώτες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να φύγουν», πρόσθεσε ο David Ruetz.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το εικονογραφημένο βιβλίο «Fernweh Fernost», το οποίο εκδίδεται επίσης από την teNeues Verlag.

Τα ITB Berlin BookAwards 2023 θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος ζωντανά στην ITB Berlin.
Η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.