Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ θα χρησιμοποιεί μόνο το Terminal One από την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαρτίου, μετά την πτώση του αριθμού των επιβατών λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
“Δεδομένης αυτής της μείωσης των πτήσεων αναχωρήσεων και αφίξεων και της πιθανότητας περαιτέρω πτώσης της κίνησης, έχουμε πάρει την απόφαση να εργαστούμε για τη λειτουργία από ένα μόνο τερματικό σταθμό, ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου.
Όπως όλα τα αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο, το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έχει βιώσει μια σημαντική πτώση στον όγκο των επιβατών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19”.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Charlie Cornish, διευθύνων σύμβουλος του Manchester Airport Group (MAG), χαρακτήρισε την πανδημία ως τη “μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο τουριστικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου”.
Είπε ότι οι προσωρινές απολύσεις και οι περικοπές των αμοιβών θα είναι μεταξύ των μέτρων που απαιτούνται για τη μείωση του κόστους και τη διατήρηση των πόρων της ομάδας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τη βιομηχανία και να εξασφαλίσει ότι θα επιβιώσει μόλις ολοκληρωθεί η επιδημία.