Mε ένα Food Basket στις αποσκευές του “ταξιδεύει” ο γαστρονομικός πλούτος της Θεσσαλονίκης εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, οι μοναδικές γεύσεις της συμπρωτεύουσας συγκεντρώνονται σε ένα καλάθι με προϊόντα που εκπροσωπούν την τοπική κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Το project παρουσιάστηκε σε ιδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το το Thessaloniki Food Festival και την αντιδημαρχία τουρισμού του δήμου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε την εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία ανέπτυξε πλέον τη δική της δυναμική.

Chef Ambassadors

Τα τελευταία δύο χρόνια εγκαινιάστηκε ο θεσμός των τριών Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις γαστρονομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι πρεσβευτές σεφ για το 2019 που ανακοινώθηκαν είναι ο Μιχάλης Αδαμίδης, ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος και ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης.