Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ελλάδα θα έχει και πάλι υψηλό προφίλ στην World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο στις 6 με 8 Νοεμβρίου 2023, καθώς θα παρουσιάσει τα φιλόδοξα σχέδια της για βιωσιμότητα.

Ενισχύοντας τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, θα είναι παρούσα για να προωθήσει ενεργά τον προορισμό.
Παράλληλα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών στη WTM που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Την ίδια μέρα η κ. Κεφαλογιάννη θα συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο International Media Center.

Στη συνέντευξη Τύπου θα αποκαλυφθούν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την πολύπλευρη δέσμευση της Ελλάδας για βιωσιμότητα, τουριστικές προτεραιότητες, εμπορικές εξελίξεις, στρατηγικές ποικιλομορφίας και έργα προσβασιμότητας.
Η υπουργός θα μιλήσει για διαφορετικότητα, ισότητα και προσβασιμότητα στον Τουρισμό.
Ένα βασικό έργο προσβασιμότητας είναι η ανάπτυξη του Seatrac, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να κολυμπούν σε 280 παραλίες στην Ελλάδα.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν σε βάθος τα σχέδια βιωσιμότητας του προορισμού, καθώς οι 72 εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ -συμπεριλαμβανομένων ελληνικών περιφερειών, ξενοδόχων, ενώσεων, νεοφυών εταιρειών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, DMC και αεροπορικών εταιρειών- θα παρουσιάσουν τα δικά τους οικολογικά διαπιστευτήρια μέσω μιας σειράς σύντομων βίντεο ως μέρος ενός «Μαραθωνίου Αειφορίας».

Οι προσπάθειες βιωσιμότητας της Ελλάδας θα ενισχύσουν την εκστρατεία «Power to Change» της WTM, η οποία αναδεικνύει θετικές τουριστικές πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα που θα παρουσιαστούν σε WTM

Ενόψει του 2024, ανάμεσα στα σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα, τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και την εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας στη χώρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση LGBTI+ το EuroPride, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, εντάσσοντας το ποικίλο και ζωντανό τουριστικό ημερολόγιο της Ελλάδας.

Η Ελλάδα στηρίζει την εκστρατεία Power to Change

«Η Ελλάδα είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει την εκστρατεία Power to Change, δίνοντας έμφαση στις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προορισμοί λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόνισε η Ελένη Σκαρβέλη, διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο.

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει πολλές φορές και είναι στο χέρι μας να ενθαρρύνουμε δραστικά ουσιαστικές συνεργασίες και συνεργασίες προς μια βιώσιμη ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk χρησιμεύει ως πολύτιμο εργαλείο για το βρετανικό εμπόριο για να ανακαλύψει τις βιώσιμες βέλτιστες πρακτικές και πρωτοβουλίες της Ελλάδας, βοηθώντας μας στο ταξίδι αειφορίας μας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι προκλήσεις του καύσωνα και των δασικών πυρκαγιών έδειξαν τη σημασία της εξεύρεσης λύσεων για την κλιματική κρίση».

Η κ. Σκαρβέλη υπογράμμισε πώς οι mainstream tour operators επέκτεινα τις ικανότητες τους και την τουριστική περίοδο, ενώ αρκετοί στηρίζουν το άνοιγμα μικρότερων νησιών που μπορούν να προσεγγιστούν μέσω πτήσεων προς μεγαλύτερους προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κως.

Ενθουσιασμένη για την δυναμική παρουσίας της Ελλάδας στην WTM, δήλωσε η Juliette Losardo, διευθύντρια της έκθεσης «καθώς οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες βιωσιμότητας παίζουν τόσο ζωτικό ρόλο στο μάρκετινγκ του προορισμού.

Η προώθηση μέσω καταξιωμένων δημοσιογράφων και κορυφαίων influencers των social media, είναι απαραίτητη για το ελληνικό τουριστικό εμπόριο για την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση της καινοτομίας».