Το προσωπικό εδάφους και τα πληρώματα πτήσης της Air France είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πελάτες τους για όλα τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, η Air France θα εξυπηρετεί έως και 196 προορισμούς σε 5 ηπείρους, με πρόγραμμα πτήσεων που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο το 90% της χωρητικότητας που χρησιμοποιήθηκε την ίδια περίοδο το 2019.

Στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, η δραστηριότητα της Air France θα καθοδηγείται από την έντονη ζήτηση για πτήσεις προς τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική, την Καραϊβική και τον Ινδικό Ωκεανό, περιοχές που έχουν αποδειχθεί ανθεκτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Με αυτόν τον τρόπο, η Air France συνεχίζει να αυξάνει τη χωρητικότητα από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο προορισμό μεγάλων αποστάσεων της αεροπορικής εταιρείας. Αυτό το καλοκαίρι, θα πραγματοποιεί σχεδόν 200 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 14 προορισμούς, δηλαδή 20% περισσότερες από το καλοκαίρι του 2019. Σε αναστολή από την αρχή της κρίσης, η υπηρεσία από το Παρίσι-Ορλί προς τη Νέα Υόρκη-JFK άνοιξε ξανά στις 27 Μαρτίου , στην προσθήκη στην υπηρεσία από το Παρίσι-Charles de Gaulle. Συνολικά, η Air France θα πραγματοποιεί έως και 7 καθημερινές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι μεταξύ των δύο πόλεων.

Η Air France και η Delta θα ξεκινήσουν επίσης μια υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και Νέας Υόρκης-JFK, με 8 καθημερινές πτήσεις (6 πτήσεις της Air France και 2 πτήσεις Delta). Από τις αρχές Ιουνίου, θα υπάρχουν τακτικές αναχωρήσεις κάθε μία με δύο ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας από το Παρίσι Charles-de-Gaulle και σχεδόν ωριαία υπηρεσία αργά το απόγευμα και μετά για αναχωρήσεις από Νέα Υόρκη-JFK.*

Η Air France επανέλαβε επίσης τα δρομολόγια μεταξύ Παρισιού-Σαρλ ντε Γκωλ και Ντάλας (Τέξας) με έως και 5 εβδομαδιαίες πτήσεις. Τέλος, στις 4 Μαΐου , η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει ένα εποχικό δρομολόγιο μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και Denver (Κολοράντο) για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσφέροντας 3 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Η Air France ενισχύει επίσης τις υπηρεσίες της προς τον Καναδά, με 25% αύξηση της χωρητικότητας αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει η κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία όσον αφορά τη χωρητικότητα μεταξύ Ευρώπης και Καναδά και θα ξεκινήσει απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και Quebec City στις 17 Μαΐου 2022 .

Στην Αφρική, η Air France θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα δραστηριότητάς της με την προσθήκη συχνοτήτων σε πολλούς προορισμούς. Θα πραγματοποιούνται δύο καθημερινές πτήσεις από το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ προς το Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού) και τα εποχικά δρομολόγια προς Ζανζιβάρη (Τανζανία) και Μπαντζούλ (Γκάμπια) θα παραταθούν κατά τη θερινή περίοδο.

Τέλος, η Air France διατηρεί σχεδόν ολόκληρο το δίκτυό της στην Ασία με μειωμένο αριθμό πτήσεων. Πρόσθετες συχνότητες θα προστεθούν στο πρόγραμμα πτήσεων προς την Ινδία (Δελχί, Βομβάη, Μπανγκαλόρ και Τσενάι) για να συνοδεύσουν την επαναλειτουργία της χώρας στις διεθνείς πτήσεις που ισχύουν από τις 27 Μαρτίου 2022.

* Αναχωρήσεις από το Παρίσι Charles-de-Gaulle στις 8:30, 10:30, 11:30, 13:30, 14:30, 16:30, 18:30, 19:30. Αναχωρήσεις από Νέα Υόρκη-JFK στις 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 21:00, 22:00, 23:00, 23:55. Προπώληση εισιτηρίων από τις αρχές Ιουνίου.

Στο δίκτυο μικρών και μεσαίων αποστάσεων, η Air France συνεχίζει τη στρατηγική της για αναδιάταξη της χωρητικότητας σε δρομολόγια προς προορισμούς αναψυχής. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα προσφέρει χωρητικότητα παρόμοια με τα επίπεδα πριν από την κρίση, με την έναρξη αυτό το καλοκαίρι 23 εποχικών δρομολογίων από το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ, συμπεριλαμβανομένων 3 νέων προορισμών: Ζάκυνθο* (Ελλάδα), με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 9 Ιουλίου th , Tirana* (Αλβανία), με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 9 Ιουλίου και Τενερίφη (Ισπανία), ως συνέχεια της χειμερινής περιόδου.

Κατά την αναχώρηση από το Παρίσι-Ορλί, θα προσφέρονται νέα δρομολόγια καθ’ όλη τη θερινή περίοδο προς το Αλγέρι (Αλγερία – 3 καθημερινές πτήσεις, υπό τους όρους επαναλειτουργίας της χώρας) και την Τύνιδα (Τυνησία – 1 καθημερινή πτήση από τις 29 Μαΐου ) , επιπλέον των υπηρεσιών από το Παρίσι-Charles de Gaulle. Θα υπάρχουν επίσης πρόσθετες συχνότητες στην Ίμπιζα, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Ισπανία) και το Μπάρι (Ιταλία), προορισμοί που εξυπηρετούνται ήδη από το 2021.

Τέλος, 47 εποχικές καλοκαιρινές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο εσωτερικό δίκτυο κατά την αναχώρηση από τις γαλλικές περιοχές. Αυτή η προσφορά περιλαμβάνει 4 νέα δρομολόγια προς διεθνείς προορισμούς (Μασσαλία – Σαντορίνη από 8 Ιουλίου , Μασσαλία – Τύνιδα από 9 Ιουλίου , Νίκαια – Ηράκλειο από 8 Ιουλίου και Νίκαια – Λονδίνο Χίθροου από 9 Ιουλίου ) καθώς και δρομολόγια στη Γαλλία, ιδίως προς την Κορσική, πραγματοποιήθηκαν φέτος από Μπορντό, Καέν, Κλερμόν-Φεράν, Λιλ, Λυών, Νάντη, Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ, Παρίσι Ορλί, Πάου, Ρεν και Στρασβούργο.

Η Transavia θα λειτουργεί στο εγχώριο δίκτυο από το Παρίσι-Ορλί έως τη Βρέστη, το Μπιαρίτζ, το Μονπελιέ, το Περπινιάν, το Πάου και την Τουλόν.

*Προπώληση εισιτηρίων από 4 Απριλίου

Πρόγραμμα πτήσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021 κατά την αναχώρηση από Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ και Παρίσι-Ορλί

Μητροπολιτική Γαλλία: Ajaccio, Aurillac, Bastia, Biarritz, Bordeaux, Brest, Calvi, Castres, Clermont-Ferrand, Figari, Λυών, Μασσαλία, Μονπελιέ, Νάντη, Νίκαια, Ρεν, Τουλούζη

Ευρώπη: Αλικάντε, Άμστερνταμ, Αθήνα, Βασιλεία/Μιλούζ, Βαρκελώνη, Μπάρι, Βελιγράδι, Μπέργκεν, Βερολίνο, Μπιλμπάο, Μπίλουντ, Μπέρμιγχαμ, Μπολόνια, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κάλιαρι, Κατάνια, Κοπεγχάγη, Κέρκυρα, Κορκ, Δουβλίνο, Ντουμπρόβνικ, Ντίσελντορφ, Εδιμβούργο, Φάρο, Φλωρεντία, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Γκέτεμποργκ, Γκραν Κανάρια, Αμβούργο, Ανόβερο, Ελσίνκι, Ηράκλειο, Ίμπιζα, Κωνσταντινούπολη, Κρακοβία, Λισαβόνα, Λιουμπλιάνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μάλτα, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Μόναχο, Μύκονος, Νάπολη , Νιούκαστλ, Νυρεμβέργη, Όλμπια, Όσλο, Παλέρμο, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Πίζα, Πόρτο, Πράγα, Ρόδος, Ρώμη, Σαντορίνη, Σεβίλλη, Σόφια, Σπλιτ, Στοκχόλμη, Στουτγάρδη, Τιφλίδα, Τενερίφη (νέα), Θεσσαλονίκη, Τίρανα (νέα) , Τορίνο, Βαλένθια, Βενετία, Βιέννη, Βαρσοβία, Ερεβάν, Ζάγκρεμπ, Ζάκυνθος (νέα) , Ζυρίχη

Γαλλικά Υπερπόντια, Καραϊβική και Ινδικός Ωκεανός: Antananarivo, Cayenne, Fort-de-France, Αβάνα, Port-Louis (Μαυρίκιος), Papeete, Pointe-à-Pitre, Punta Cana, Saint-Denis de la Réunion, Santo Domingo, Saint- Χελιδόνι

Μέση Ανατολή: Βηρυτός, Κάιρο, Ντουμπάι, Τελ Αβίβ

Αφρική: Abidjan, Abuja, Accra, Agadir, Alger, Bamako, Banjul, Bangui, Brazzaville Casablanca, Conakry, Cotonou, Dakar, Djerba, Djibouti, Douala, Freetown, Johannesburg, Kinshasa, Lagos, Libreville, Lomé, Luandake, Marabora ,Μοναστήρι, Ναϊρόμπι, N’Djamena, Niamey, Nouakchott, Oran, Ouagadougou, Pointe Noire, Ραμπάτ, Ταγγέρη, Τύνιδα, Γιαουντέ, Ζανζιβάρη

Βόρεια Αμερική: Ατλάντα, Βοστώνη, Κανκούν, Σικάγο, Ντάλας, Ντένβερ, Ντιτρόιτ, Χιούστον, Λος Άντζελες, Πόλη του Μεξικού, Μαϊάμι, Μινεάπολη, Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη JFK, Κεμπέκ Σίτι (νέα) , Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Τορόντο, Βανκούβερ, Ουάσιγκτον

Νότια Αμερική: Μπογκοτά, Μπουένος Άιρες, Φορταλέζα, Λίμα, Πόλη του Παναμά, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σαντιάγο, Σάο Πάολο, Σαν Χοσέ

Ασία: Μπανγκαλόρ, Μπανγκόκ, Πεκίνο, Τσενάι, Δελχί, Πόλη Χο Τσι Μινχ, Βομβάη, Οζάκα, Σεούλ, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Τόκιο

Ειρηνικός : Papeete

Διεθνές πρόγραμμα πτήσεων κατά την αναχώρηση από γαλλικές περιοχές (Ιούλιος/Αύγουστος 2022)

Κατά την αναχώρηση από τη Μασσαλία : Άμστερνταμ, Αθήνα, Κατάνια, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Τύνιδα

Κατά την αναχώρηση από το Biarritz : Γενεύη

Κατά την αναχώρηση από τη Λυών : Μπολόνια

Κατά την αναχώρηση από τη Νάντη : Άμστερνταμ

Κατά την αναχώρηση από Νίκαια : Αθήνα, Ηράκλειο, Λονδίνο, Τύνιδα

Κατά την αναχώρηση από τη Ρεν : Άμστερνταμ

Κατά την αναχώρηση από Τουλούζη : Αθήνα

Τα προγράμματα πτήσεων, οι ημέρες λειτουργίας και οι ναύλοι είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση airfrance.com και transavia.com.

Αυτό το πρόγραμμα πτήσεων υπόκειται σε αλλαγές και εξακολουθεί να υπόκειται στην απόκτηση των απαιτούμενων κρατικών αδειών. Θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τα μέτρα υγείας που ισχύουν στις διάφορες χώρες ή προορισμούς που εξυπηρετούνται.

Πριν ταξιδέψει, η Air France προσκαλεί τους πελάτες της να ελέγξουν τις συνθήκες εισόδου και τα έγγραφα που απαιτούνται κατά την άφιξη στον προορισμό τους.