Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Τούρκοι υπήκοοι δεν θα επιτρέπεται πλέον να επιβιβάζονται σε αεροπλάνο που θα έχει ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, εάν δεν έχουν λάβει προηγουμένως ολλανδική βίζα διέλευσης.

Το νέο μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή 1η Δεκεμβρίου, αφορά Τούρκους ταξιδιώτες με προορισμό χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χώρου Σένγκεν.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Ολλανδία -χωρίς να αποκαλύψει γιατί λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση- «εάν έχετε τουρκική υπηκοότητα και πρόκειται να μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ μετά την 1η Δεκεμβρίου 2022, ισχύουν νέοι κανόνες. Θα χρειαστείτε βίζα μεταφοράς αεροδρομίου, εκτός εάν ισχύει μια από τις εξαιρέσεις για εσάς».

Επί του παρόντος, οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να διέρχονται από τη ζώνη του διεθνούς αεροδρομίου του αεροδρομίου Schiphol χωρίς να χρειάζονται βίζα διέλευσης ή Σένγκεν.

Εξαιρούνται από την απαίτηση επίσης Τούρκοι πολίτες που έχουν έγκυρη άδεια διαμονής που έχει εκδοθεί από χώρα του χώρου Σένγκεν, την Ανδόρα, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τον Άγιο Μαρίνο, τις ΗΠΑ ή μέρη της Καραϊβικής του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (Αρούμπα, Κουρασάο, Άγιος Μαρτίνος, Μποναίρ, Άγιος Ευστάθιος και Σάμπα).

Άλλες εξαιρούμενες κατηγορίες

  • Κάτοχοι τουρκικού διπλωματικού, υπηρεσιακού ή επίσημου διαβατηρίου.
  • Μέλη οικογένειας υπηκόου κράτους μέλους της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή της Ελβετίας.
  • Μέλη πληρώματος αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας που είναι νηολογημένα σε χώρα συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία (Σύμβαση του Σικάγου).