Στις καλύτερες τουριστικές περιόδους της Ιεράπετρας συγκαταλέγεται η φετινή σύμφωνα με εκτίμηση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ειδικότερα, η επισκειψμότητα είναι υψηλή όπως και οι πληρότητες, οι οποίες δεν αποκλείεται να φτάσουν τα μεγέθη του καλοκαιριού του 2019.

Παράλληλα, υπήρξε μεγάλη αύξηση των κρατήσεων για διαμονή στα ξενοδοχεία all inclusive της Ιεράπετρας.

Η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τώρα με αυξημένες πληρότητες μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Τα τέσσερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, μάλιστα, θα έχουν κόσμο μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου αναφέρει η Ένωση.

«Είδαμε φέτος να σπανίζουν στην Ιεράπετρα οι διακοπές των δύο εβδομάδων. Οι μεγαλύτερες διαμονές ήταν από Γερμανούς τουρίστες, που έκλειναν πακέτα 11-12 ημερών, και ακολουθούσαν οι Γάλλοι και οι Πολωνοί με πακέτα 8-10 ημερών. Στην Ιεράπετρα είχαμε και φέτος αρκετούς Τσέχους. Σημαντική ήταν και η παρουσία των Σκανδιναβών επισκεπτών, που επανεμφανίστηκαν στην ανατολική Κρήτη από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες για το αεροδρόμιο της Σητείας. Ταυτόχρονα, εντυπωσιακός ήταν φέτος και ο αριθμός των Ιταλών επισκεπτών, που προτίμησαν τις διακοπές σε μικρότερα ξενοδοχεία και όχι στα all inclusive» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.