Σύνταξη: tourismtoday.gr

Γεμάτοι εκπλήξεις και καινοτομίες θα είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» που θα βασίζονται στην ισότητα, τη βιωσιμότητα και τη τεχνολογία.

Όπως ανακοινώθηκε στην ειδική εκδήλωση στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει για πρώτη φορά εκτός γηπέδου στις 26 Ιουλίου 2024. Θα πραγματοποιηθεί μέσα στην καρδιά της πόλης του Παρισιού κατά μήκος του Σηκουάνα και σε πολλά σημεία της θα είναι ανοικτή για όλο το κοινό.

Η διαδρομή που θα γίνουν δραστηριότητες είναι 6 χιλιόμετρα και καλούνται οι Παριζιάνοι και οι επισκέπτες της πόλης να λάβουν μέρος.

Επίσης, για πρώτη φορά η φλόγα θα φύγει στις 8 Μαϊου από την Ελλάδα από τον Πειραιά με ιστιοφόρο και θα πάει κατευθείαν στην χώρα διοργάνωσης στο λιμάνι της Μασσαλίας.
Αγώνες θα γίνουν στη θαλάσσια περιοχή της Μασσαλίας, όπως και σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, αλλά και στην Ταϊτή και Γαλλική Πολυνησία όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες σέρφινγκ.

Ξανά για πρώτη φορά, ο αριθμός των αθλητών είναι ισόπαλος με 50-50 γυναίκες και άντρες δίνοντας έμφαση στην ισότητα που πρεσβεύει το Γαλλικό κράτος.

Από σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει επιπλέον διάθεση 400.000 εισιτηρίων από το ενιαίο και μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα που πουλά τα εισιτήρια χωρίς έτσι να διευκολύνεται η μεσολάβηση τρίτων και η αύξηση των τιμών.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 24 ευρώ, με το 50% των εισιτηρίων να είναι κάτω των 100 ευρώ ενώ τα ακριβότερα δεν ξεπερνούν τα 950 ευρώ, όπως της ιππασίας στους κήπους των Βερσαλλιών.

Οι αγώνες θα αφήσουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού το μόνο που κατασκευάστηκε είναι μια πισίνα.
Το Ολυμπιακών χωριό είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε δεν χρειάζεται τεχνικό εξοπλισμό για ψύξη και ενέργεια. Βασίζεται σε ψύχη από το υπέδαφος τελείως φυσική και είναι σχεδιασμένο για το κλίμα που θα υπάρχει το 2050.

Ο προϋπολογισμός των Αγώνων είναι 4,4 δις ευρώ με το ένα τρίτο να καλύπτεται από τα εισιτήρια, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα.