Η εταιρεία παροχής αστικής αεροπορικής κινητικότητας Volocopter επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της eVTOL βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσουν εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση στην Αεροπορική Έκθεση μαζί με τους εταίρους της με έδρα το Παρίσι, Groupe ADP και τη Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η γαλλική πρωτεύουσα πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που θα προσφέρει το αεροταξί VoloCity της εταιρείας, ένα eVTOL με δύο θέσεις (έναν πιλότο και έναν επιβάτη), εμβέλεια 35 km και ταχύτητες έως και 110 km/h.

Το ηλεκτρικό αεροταξί θα λειτουργεί πλήρως με μπαταρίες και θα πετά σε ύψη κάτω των 500 μέτρων στο Παρίσι. Σύμφωνα με την εταιρεία, το VoloCity δεν θα ακούγεται από το επίπεδο του εδάφους σε αστικά περιβάλλοντα – η εταιρεία διεξήγαγε μια εβδομαδιαία δοκιμαστική εκστρατεία που αποκάλυψε ότι τα αεροσκάφη Volocopter δεν ακούγονται ενάντια στο ηχητικό τοπίο της πόλης του Παρισιού.

Τρεις διαδρομές πρόκειται να διατεθούν το επόμενο έτος:

  • Απο το αεροδρόμιο Charles de Gaulle προς το αεροδρόμιο Le Bourget
  • Το vertiport της φορτηγίδας Austerlitz στον Σηκουάνα προς το ελικοδρόμιο του Παρισιού
  • Ελικοδρόμιο προς το αεροδρόμιο του Saint-Cyr-l’Ecole στις Βερσαλλίες

Θα υπάρχουν επίσης δύο τουριστικές πτήσεις μετ’ επιστροφής από το ελικοδρόμιο του Παρισιού και το Paris Le Bourget.

Το ευρύ κοινό θα μπορεί να κάνει κράτηση πτήσεων για το καλοκαίρι του 2024.

Η κατασκευή αυτών των vertiports έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ήδη από αυτό το καλοκαίρι και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης που επιτρέπει την εμπορική κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2024.

Κάθε vertiport θα διαθέτει τερματικούς σταθμούς επιβατών, με ένα έως τρία σημεία απογείωσης και προσγείωσης.

Το Groupe ADP και το Volocopter έχουν πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές με eVTOL στο δοκιμαστήριο Pontoise στο βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού τους τελευταίους 18 μήνες.