Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο Schiphol τη στιγμή της επιλογής τους. Κάνουν κράτηση δεσμεύοντας απλώς μια χρονοθυρίδα πριν από την αναχώρηση.

Η δυνατότητα κράτησης στον κόμβο του Άμστερνταμ θα είναι δωρεάν για όλους τους επιβάτες. Η κράτηση μπορεί να γίνει έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου ή στην εφαρμογή.

«Οι προκρατημένες χρονοθυρίδες είναι προς το παρόν διαθέσιμες σε ταξιδιώτες που πετούν προς προορισμό εντός της Ζώνης Σένγκεν. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Το Schiphol εξηγεί ότι κάνοντας χρήση των δεσμευμένων χρονοθυρίδων, όλοι οι επιβάτες θα μπορούν να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας σε μια συγκεκριμένη λωρίδα, καθώς και σε μια ώρα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα γνωρίζουν ακριβώς πότε αναμένεται να υποβληθούν στους ελέγχους ασφαλείας, αποφεύγοντας έτσι τις πρόωρες αφίξεις που τις περισσότερες φορές προκαλούν άσκοπα μεγάλες ουρές.

Ωστόσο, η υπηρεσία ισχύει μόνο για τον έλεγχο ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αφήσουν αρκετό χρόνο για το check-in τους καθώς και να παραδώσουν τις αποσκευές τους.

Όπως εξηγεί το Schiphol, μόλις οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για το χρόνο τους, θα λάβουν ένα email επιβεβαίωσης που θα περιέχει έναν κωδικό QR. Αυτός ο κωδικός σαρώνεται από το προσωπικό του Schiphol και στη συνέχεια οι ταξιδιώτες κατευθύνονται στην ειδική είσοδο για τον έλεγχο ασφαλείας.

Όπως αναφέρει ο αερολιμένας «το Schiphol είναι το τέταρτο μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που λειτουργεί με χρονοθυρίδες ασφαλείας. Η χρήση χρονοθυρίδων συμβάλλει σε βελτιωμένα μοτίβα σύνδεσης επιβατών, ομαλότερη ροή μέσω της διαδικασίας ασφάλειας και καλύτερη εμπειρία επιβατών».