Η Τουριστική αρχή της Αυστραλίας δημιούργησε νέα ιστοσελίδα για τις περιοχές που έχουν ή δεν έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές, επιχειρώντας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελλοντικών ταξιδιωτών και όπως διαβεβαιώνει “οι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παραμένουν ανέγγιχτοι από τις πυρκαγιές και χρειάζονται υποστήριξη”.

Στόχος είναι να βοηθήσει τους επισκέπτες που βρίσκονται στην χώρα, αλλά και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους παραθεριστές στο μελλοντικό σχεδιασμό τους για ταξίδια.
“Αν και οι πυρκαγιές εξακολουθούν σε αρκετές περιοχές, ελπίζουμε ότι η νέα ηλεκτρονική πηγή πληροφόρησης, θα δημιουργήσει στους επισκέπτες κλίμα εμπιστοσύνης για να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παραμένουν ανέγγιχτοι από τις πυρκαγιές και χρειάζονται υποστήριξη”, επισημαίνει ο Οργανισμός Τουρισμού της χώρας.

Η ιστοσελίδα έχει αναπτυχθεί σε συνεννόηση με τα Αυστραλιανά Κράτη και Εδάφη και θα ενημερώνεται καθημερινά για να εξασφαλίσει ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία και οι παραθεριστές έχουν τις πιο ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες.
Παρέχει επίσης συνδέσεις με γενικές πληροφορίες ασφαλείας για πυρκαγιές και εξωτερικούς πόρους όπου απαιτείται.

“Ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους για να αναζητήσουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σε περίπτωση αλλαγής της κατάστασης σε οποιαδήποτε περιοχή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστραλίας.
Οι περισσότεροι προορισμοί στην Αυστραλία παραμένουν ασφαλείς και συνεχίζουν να καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Όλα τα διεθνή αεροδρόμια στην Αυστραλία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά”.