Οι διοργανωτές πίσω από την Arabian Travel Market (ATM) 2023 έχουν εφαρμόσει μια «Περιβαλλοντική Λίστα Ελέγχου Εκθετών» και εισήγαγαν ένα ολοκαίνουργιο βραβείο «Most Sustainable Stand» ως μέρος της δέσμευσής τους να διασφαλίσουν ότι η επερχόμενη έκθεση θα είναι η πιο συνειδητή για το κλίμα στην ιστορία της.

Η 30ή έκδοση της ATM θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) από 1-4 Μαΐου.

Αναπτύχθηκε από τον διοργανωτή της έκθεσης Reed Exhibitions (RX) σύμφωνα με το θέμα του ATM 2023 «Working Towards Net Zero», η νέα λίστα ελέγχου δημιουργήθηκε με γνώμονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών.

Η έκθεση παρέχει πρακτικές συμβουλές για τους συμμετέχοντες σχετικά με το πώς να διαχειριστούν τα απόβλητα, να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση ενέργειας και να μειώσουν τις εκπομπές CO2, καθώς και οδηγίες για το πώς να δημιουργήσουν πιο πράσινο διαφημιστικό υλικό και εκθεσιακά περίπτερα.

Με την εισαγωγή μιας κατηγορίας «Most Sustainable Stand» στα βραβεία ATM 2023 Best Stand, η RX στοχεύει να τονίσει τη σημασία της «πράσινης σκέψης» όταν πρόκειται για συνέδρια και εκθέσεις μεγάλης κλίμακας. Οι συμμετοχές θα κριθούν με βάση μια εκτεταμένη σειρά βιώσιμων κριτηρίων, όπως η επιλογή προμηθευτή, η χρήση υλικών, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και ακόμη και το τι θα συμβεί στο περίπτερο μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης.