της Εύας Οικονομάκη

Με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Brown Hotels συναντήθηκαν χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χθες μάλιστα ξεκίνησε τη λειτουργία του το ξενοδοχείο «Ακροπόλ» στην πλατεία Ομόνοιας υπό τη διαχείριση της ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδας, η οποία έχει ήδη στην Ελλάδα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Brown Hotels, το Brown Acropol είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο design hotel, το πρώτο της διεθνούς αλυσίδας στην Ελλάδα, εμπνευσμένο από τα θρυλικά cosmopolitan vibes των 60s καθώς κι από την αστική κληρονομιά της Αθήνας.

Πλούσιο χαρτοφυλάκιο

Στόχος των Ισραηλινών είναι να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής τους περιλαμβάνει επενδύσεις σε περισσότερα από 35 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.

Η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, διαθέτει boutique hotels σε πολλές σημαντικές πόλεις του κόσμου. Συγκεκριμένα, έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα Brown TLV, Brown Beach House, Poli House και DAVE στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ.