Στην ανάπτυξη του τουρισμού για γιοτ προσανατολίζεται η Αίγυπτος, προσπαθώντας να προσελκύσει ένα νέο κύμα τουριστών στη χώρα.

Ειδικότερα, η χώρα παρέχει πλέον σε τουρίστες γιοτ από ξένες χώρες την ευκαιρία να εγγραφούν για τρίμηνη βίζα αποσύροντας τον παλιό νόμο του ενός μήνα.

Με την εν λόγω απόφαση το κράτος ουσιαστικά προσπαθεί να αντιταχθεί στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες σκαφών αναψυχής που προέρχονται από άλλες χώρες κατά μήκος της ακτογραμμής της Αιγύπτου.

Όσοι πήραν τη συνήθη βίζα ενός μήνα και κινδύνευαν να μην μπορέσουν να αναχωρήσουν από τη χώρα λόγω τεχνικών ζητημάτων ή τεράστιων καιρικών συνθηκών, θα επωφεληθούν πάρα πολύ από τη βίζα παρατεταμένης θεώρησης.

Για να επωφεληθεί πλήρως από αυτό το νέο βήμα, το Υπουργείο Εξωτερικών παραχώρησε στους τουρίστες γιοτ την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για τη νέα εκτεταμένη βίζα μέσω του Yacht Single Window.

Η γεωγραφική θέση της Αιγύπτου κάνει τη χώρα ιδανική για τουρισμό σκαφών αναψυχής. Οι πλωτές οδοί της Αιγύπτου συνδέονται με την Ευρώπη και χώρες της Ασίας και της Αφρικής και τα γιοτ βάσει του νέου νόμου μπορούν να φύγουν από τη χώρα από οποιοδήποτε τουριστικό λιμάνι της επιλογής τους.