Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γαλλία ενισχύει τον εσωτερικό τουρισμό αυτό το καλοκαίρι με 5 εκατομμύρια φθηνά εισιτήρια τρένων.
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τρένων της Γαλλίας η SNCF προσφέρει αυτά τα  εκπτωτικά εισιτήρια στους ντόπιους. Ως μέρος μιας προσπάθειας αύξησης των εσωτερικών ταξιδιών.

Η πρωτοβουλία τέθηκε σε εφαρμογή από τις 3 Μαΐου. Γιορτάζοντας έτσι την άρση των περιφερειακών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Με μέγιστο κόστος 39 ευρώ, σημαντικοί φορείς εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων των TGV Inoui, Ouigo και Intercité, θα παρέχουν ταξίδια σε «μια ποικιλία προορισμών».

Όλα τα εισιτήρια θα επιστραφούν πλήρως ή θα ανταλλάσσονται έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση.
Εάν πρόκειται για οικογενειακό ταξίδι, το κόστος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι μόλις 8 € έως τις 29 Αυγούστου για οποιονδήποτε προορισμό στη Γαλλία.

Τα κύρια εισιτήρια περιλαμβάνουν μεγάλες πόλεις. Όπως μεταξύ άλλων Παρίσι, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Τουλούζη, Μπιαρίτζ και Αβινιόν.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην τουριστική βιομηχανία της Γαλλίας

Η πρωτοβουλία, στόχο έχει να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βλαβερών συνεπειών του COVID-19 στην τουριστική βιομηχανία.

Το SNCF ανέφερε απώλεια 48% των επιβατών σε τρένα υψηλής ταχύτητας το 2020. Αν και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε το καλοκαίρι του 2020, το οποίο είδε την επιστροφή της κυκλοφορίας στο 85% περίπου των αριθμών του 2019.

Μακροπρόθεσμα, η SNCF ελπίζει να εισαγάγει ταξιδιωτικά πακέτα που συμπληρώνουν τον νέο κανόνα ενός απομακρυσμένου εργασιακού τρόπου ζωής. Καθώς και πρόσθετα σχέδια για να ξαναρχίσουν τα ταξίδια για επιχειρήσεις.