Με στόχο την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, ο Δήμος Αγίας Νάπας αδελφοποιήθηκε πρόσφατα με την ιστορική πόλη Βύβλο του Λιβάνου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «η Α’ Φάση της τελετής αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και ο Δήμαρχος Βύβλου Λιβάνου Wissam Zaarour, υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη».

Τον Δήμαρχο Wissam Zaarour, συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος της Βύβλου, Julien Zgheib, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ralph Saliba και η Πολιτιστικός Λειτουργός της πόλης Emily Bouchrouch.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «στόχοι και σκοποί της αδελφοποίησης είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης σε τομείς όπως τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την τεχνολογία, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις για την ευημερία και των δύο πόλεων. Ακόμα η διερεύνηση και ανάπτυξη χρηματοδότησης για κοινά έργα όπως η ενίσχυση της πρακτικής των δύο πόλεων με την προώθηση τους μέσω των ΜΜE, για εκδηλώσεις για ανταλλαγή τουριστικών πληροφοριών και τουριστικών χαρτών».

Σημαντικός στόχος ανέφερε ο κ. Καρούσος «είναι και η ενθάρρυνση συμμετοχής πολιτών και κοινωνικών ομάδων στη συμφωνία αδελφοποίησης για να βελτιωθεί μια στρατηγική που θα επικεντρώνεται στη γενική διαχείριση των δύο πόλεων για θέματα περιβάλλοντος και στην επώαση ενός πνεύματος συνεργασίας και τη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας. Πρόθεση των δύο Δήμων είναι να συνάψουν μακροπρόθεσμα αυτή τη συμφωνία και συνεπώς θα υπάρξουν διατάξεις για την τακτική επανεξέταση της, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στον σκοπό και τους στόχους και των δύο πόλεων».

Πηγή : famagusta.news