Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πολλοί τουρίστες αντισταθμίζουν τον χαμένο χρόνο διακοπών, κάνοντας μεγαλύτερα ταξίδια, αποκαλύπτει η νέα έρευνα της Expedia.

Οι ταξιδιώτες σχεδιάζοντας να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις ημέρες των διακοπών. Συνεχίζοντας να εργάζονται εξ αποστάσεως ενώ ταξιδεύουν με “flexcations”. Δηλαδή διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας που περιλαμβάνουν εργασία και αναψυχή.

Αυτά τα μεγαλύτερα ταξίδια ωφελούν τους προορισμούς και τους παρόχους καταλυμάτων. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η ζήτηση ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών αυξήθηκε. Η παγκόσμια μέση διάρκεια παραμονής σε καταλύματα του είδους κινήθηκε ανοδικά κατά 30%.

Τα δεδομένα από το Vrbo δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες που μένουν σε ενοικιαζόμενα καταλύματα έχουν 75% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κράτηση για περισσότερες μέρες διαμονής.
Αυτό το καλοκαίρι θα μείνουν τουλάχιστον 7 νύχτες σε εξοχικές κατοικίες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα προ πανδημίας.

Εγχώρια ταξίδια και μικρότερα παράθυρα αναζήτησης

Οι περισσότερες παγκόσμιες αναζητήσεις εμπίπτουν στο παράθυρο αναζήτησης 0 έως 21 ημερών.
Συνεχίζοντας μια τάση που παρατηρήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους. Σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούνται από εγχώριες αναζητήσεις.

  • Σχεδόν το 60% των εγχώριων αναζητήσεων μειώθηκε εντός της περιόδου αναζήτησης 0 έως 21 ημερών.
  • Για διεθνείς αναζητήσεις πέφτει κάτω από το 40%. Με αναζητήσεις 91 ημερών ή περισσότερο που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των διεθνών αναζητήσεων του πρώτου τριμήνου του 2021.