Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Αρχή Τουρισμού στην Ταϊλάνδη (TAT) είναι αισιόδοξη ότι πέντε εκατομμύρια τουρίστες από την Κίνα θα ταξιδέψουν στην χώρα φέτος.

Παρά την πανδημία, πολλοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να εξοικονομούν χρήματα για διακοπές στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής του TAT Yuthasak Supasorn προβλέπει αύξηση των Κινέζων τουριστών καθώς περισσότεροι άνθρωποι από τη Λαϊκή Δημοκρατία επιθυμούν να εξερευνήσουν ξένους προορισμούς.

Στόχος της TAT είναι να προσελκύσει 5 εκατομμύρια Κινέζους ταξιδιώτες, ο μισός αριθμός από αυτόν που καταγράφηκε το 2019.

Ο στόχος είναι εφικτός, λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο πληθυσμό της Κίνας, που ξεπερνά τα 1,4 δισεκατομμύρια.
Ήδη, τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η Ταϊλάνδη έχει ήδη υποδεχτεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες.

Η TAT σχεδιάζει να προωθήσει περαιτέρω τον τουρισμό και να διευκολύνει τις αιτήσεις βίζας και την επαλήθευση εγγράφων για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Με τι είδος τουρισμού προσελκύει Κινέζους η Ταϊλάνδη

Μια δημιουργική προσέγγιση για την τόνωση των αφίξεων στην χώρα είναι ο τουρισμός δεισιδαιμονίας.
Αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται σε τουρίστες που προτιμούν μικρότερα ταξίδια αναζητώντας σε κάθε προορισμό θετική ενέργεια για τύχη. Οι Κινέζοι που έχουν ασπαστεί το fengshui, είναι μία ιδανική αγορά.

Ο τουρισμός δεισιδαιμονίας απέφερε 480 εκατομμύρια δολάρια το 2021 στην Ταϊλάνδη, μια αξιοσημείωτη αύξηση από τα 346 εκατομμύρια του 2019.

Σε δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι αναζητούν ηθική υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. Αυτή η απαίτηση ευθυγραμμίζεται με την τοπική κουλτούρα και τις πεποιθήσεις της Ταϊλάνδης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικονομική αξία.

Η TAT σκοπεύει να δρομολογήσει 12 κινεζικές διαδρομές τουρισμού δεισιδαιμονίας σε κάθε περιοχή. Επίσης, θα πραγματοποιήσει σχετική ειδική εκδήλωση «Amazing Muteverse» από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο CentralWorld.

Η παγκόσμια αγορά τουρισμού δεισιδαιμονίας πρόκειται να τριπλασιαστεί σε μέγεθος έως το 2033, φτάνοντας την αξία των 40,9 δις δολαρίων. Αυτό υποδηλώνει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στον κλάδο.