Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αγορά επεξεργασίας ταξιδιωτικών εξόδων προβλέπεται να αυξηθεί με ρυθμό ~10% CAGR από το 2022 έως 2032.

Τα έξοδα αυτά αφορούν σε επαγγελματικά ταξίδια σε συνέδρια και συναντήσεις (MICE).
Τα κύρια έξοδα είναι η μεταφορά, η διαμονή, οι ναύλοι και οι χρεώσεις που απαιτούνται για την είσοδο για ορισμένες εκδηλώσεις και μερικές φορές συμπεριλαμβάνεται και το φαγητό.
Όλα αυτά τα έξοδα παρέχονται από τους οργανισμούς στους εργαζόμενους και τα αρχεία για αυτά τα έξοδα τηρούνται για έκπτωση φόρου σε αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με το Future Market Insights (FMI), οι κανονισμοί που διέπουν τις εκπτώσεις δαπανών διαφέρουν ανά χώρα και όλοι οι οργανισμοί στοχεύουν να αντισταθμίσουν το κόστος των εξόδων τους με φόρους.

Οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν μια λεπτομερή αναφορά των εξόδων ταξιδιού των εργαζομένων προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για επιχορήγηση φορολογικής έκπτωσης.

Για να παρακολουθούν τα έξοδα, οι επιχειρήσεις προτιμούν να χρησιμοποιούν λογισμικό που παρακολουθεί τις δαπάνες, σχηματίζει μια αναφορά και προτείνει στρατηγικές και αποφάσεις που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, όταν παρέχονται τα απαιτούμενα δεδομένα.

  • Οι περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας του Ειρηνικού κατέχουν μερίδιο αγοράς ~22%, ~21% και ~29% αντίστοιχα.
  • Ο COVID-19 επηρέασε το 30% στην αγορά επεξεργασίας ταξιδιωτικών εξόδων.

Πονοκέφαλος για τις εταιρείες η έκπτωση φόρου

Τα λιγότερα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουν μειώσει τα έξοδα.
Ωστόσο τα έξοδα κατευθύνονται τώρα προς τις ρυθμίσεις εργασίας για τους υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι και τις νέες τεχνολογίες που απαιτούνται για να λειτουργούν αποτελεσματικά.
Αυτές αποδεικνύονται περίπλοκες καταστάσεις για τις εταιρείες. Τα οικονομικά τμήματα τους, προσπαθούν να βγάλουν άκρη για το εάν μπορούν να διεκδικήσουν για αυτές τις δαπάνες έκπτωση φόρου ή όχι.