Τα ιδιαίτερα προϊόντα του Μεσολογγίου και η προβολή τους μέσα από εκδηλώσεις γαστρονομίας φαίνεται να είναι το κλειδί για την εξωστρέφεια της πόλης.
Στόχος είναι να αναδειχθούν τα υψηλού επιπέδου προϊόντα ώστε το Μεσολόγγι να γυρίσει σελίδα. “Και να γίνει η πόλη που οραματιζόμαστε μέσω του γαστρονομικού πλούτου που διαθέτουμε”, όπως επισημαίνουν οι φορείς.
Σε σύσκεψη του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, συζητήθηκαν η ανάπτυξη και ο συντονισμός τον φορέων της Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, καταγραφή τοπικών συνταγών, δημιουργία νέων συνταγών με βάση τα παραγόμενα προϊόντα.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου έχοντας δημιουργήσει το γραφείο τουριστικής ανάπτυξης, αναζητά τους τρόπους που θα συστήσει στο ευρύ κοινό την πλούσια και εξαιρετική μεσολογγίτικη κουζίνα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, κατατέθηκαν απόψεις και ιδέες των φορέων αναφέροντας και τα ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες ανά περιοχή.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Σπυρόπουλος Βασίλειος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) Στεργίου Σπύρος, η γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Πετροπούλου Βάσια, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου Ναστούλης Κωνσταντίνος και ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Πασιόπουλος Κωνσταντίνος.