Με την εγκατάσταση ενός τούνελ (σήραγγας) για την διαδικασία «φωτογράφισης» και ελέγχουν των επισκεπτών, επιδιώκει η αρμόδια εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και να αποφευχθεί η συμφόρηση και οι καθυστερήσεις, λόγω των πολλών ελέγχων.

Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από το Ντουμπάι δεν θα χρειάζεται πλέον να περάσουν από οποιουδήποτε είδους μετρητή ασφαλείας ή ηλεκτρονικής πύλης.

Απλά θα περπατούν σε μια εντυπωσιακή σήραγγα -που μπορεί να αλλάζει και εμφάνιση εικόνων όπως η έρημος, ή ακόμα και να προβάλει διαφημίσεις- που θα σαρώσει το πρόσωπό τους ή την ίριδα χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες ενώ βρίσκονται σε κίνηση.

Το τούνελ -με υψηλής ποιότητας εικόνες- θα είναι εξοπλισμένο με περίπου 80 κάμερες εγκατεστημένες σε κάθε γωνιά και η ιδέα ήρθε μετά από 18 μήνες από το brainstorming.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά νέα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν αξιωματούχοι του Ντουμπάι, όπως η αντικατάσταση των ανιχνευτών ανίχνευσης εκρηκτικών με νέα Κινέζικα που μπορούν να εντοπίσουν ένα ευρύτερο φάσμα εκρηκτικών υλικών.

Στο τέλος του τούνελ, αν ανάψει κόκκινο φως σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος και ο επιβάτης θα καλείται να ακολουθήσει τις εντολές των υπαλλήλων ασφαλείας του αεροδρομίου σε άλλο χώρο.

Αν όλα είναι εντάξει, θα ανάβει πράσινο φως με την ένδειξη “καλό ταξίδι”.

Το πρώτο τέτοιο τούνελ αναμένεται να εγκατασταθεί στο Ντουμπάι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και η διαδικασία θα συνεχιστεί για να καλύψει όλα τα terminals μέχρι και το 2020.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη, ταυτόχρονα με την ευρύτερη περιοχή και αναμένεται να φιλοξενήσει μέχρι το 2020 πάνω από 124 εκατομμύρια επιβάτες.