Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς θα πραγματοποιήσει ταξίδι κρουαζιέρας φέτος, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Tourism & Transport Forum (TTF) της Αυστραλίας, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία έχουν υπερτριπλασιαστεί από πέρυσι.

Ειδικότερα, η εθνική έρευνα 2.000 Αυστραλών, που διεξήχθη από την Pure Profile, αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των Αυστραλών που σχεδιάζουν να κάνουν κρουαζιέρα το 2024 έχει αυξηθεί από 7% σε 26% τους τελευταίους 12 μήνες, παρά τις πιέσεις για το κόστος ζωής.

Η Margy Osmond, η διευθύνουσα σύμβουλος του TTF, χαιρέτισε τα νέα για την τουριστική βιομηχανία, με τα κρουαζιερόπλοια να αυξάνουν τις τουριστικές δαπάνες στην ξηρά.

«Οι κρουαζιέρες προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, κάτι για το οποίο οι Αυστραλοί ενδιαφέρονται τώρα περισσότερο από ποτέ», είπε η Osmond.

Ποιες γενιές οδηγούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Οι Millennials και Gen Z επιβάτες οδηγούν την αυξημένη ζήτηση, με το 35% των Αυστραλών κάτω των 35 ετών να σχεδιάζουν κρουαζιέρες φέτος, έναντι 18% των ατόμων άνω των 65 ετών.

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των Αυστραλών είναι επίσης «περίεργοι για την κρουαζιέρα», που σημαίνει ότι δεν έχουν πάει ποτέ σε κρουαζιέρα στο παρελθόν, αλλά τώρα το σκέφτονται.

Οι πιο «περίεργοι για την κρουαζιέρα» είναι οι Αυστραλοί κάτω των 35 ετών στη Βόρεια Επικράτεια, ακολουθούμενοι από τη Νέα Νότια Ουαλία.

Κορυφαία ταξίδια

Η Νέα Ζηλανδία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας στο εξωτερικό για το 2024, ακολουθούμενη από την Ευρώπη και τον Νότιο Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων των Φίτζι και του Βανουάτου.