Με οικονομική συνεισφορά από ιδιώτες θα γίνουν οι παρεμβάσεις στην ακτή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αντώνη Νικολουδάκη ο οποίος επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου θα έχουν γίνει αυτά που αποφασίστηκαν από πέρυσι.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν το ναυαγισμένο πλοίο και σκοπό έχουν να προστατεύσουν τόσο τους τουρίστες που το καλοκαίρι κάνουν απόβαση στην ακτή κατά εκατοντάδες, όσο και το ίδιο το πλοίο το οποίο υφίσταται συνεχώς την ανελέητη φθορά του χρόνου.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος και η Επιτροπή Τουρισμού είχαν κάνει επαφές με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων και είχαν συνεργασία για να γίνει στο πλοίο μία παρέμβαση που θα το προστάτευε σε βάθος χρόνους. Η πρωτοβουλία αυτή ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί για μία σειρά από λόγους ενώ η υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά επίσης έμεινε στα χαρτιά.

Τώρα και με το χρηματικό ποσό που θα δοθεί από ιδιώτες, θα γίνει μια μικρής έκτασης παρέμβαση που θα αποκλείσει την πρόσβαση πάνω στο πλοίο από τους τουρίστες και περισσότερα για το θέμα θα γίνουν γνωστά στο άμεσο μέλλον καθώς και στην Επιτροπή Τουρισμού.

Μεγάλο ζήτημα παραμένει πάντα η ολοκληρωμένη συντήρηση του ναυαγισμένου πλοίου η οποία χρειάζεται κάποια υποτυπώδη μελέτη και την φροντίδα των Τεχνικών υπηρεσιών του νομού μας.

Ο χώρος στην παραλία του Ναυαγίου χρειάζεται επίσης ναυαγοσώστη και αυτό είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλος για το Δήμο αλλά και για το Λιμεναρχείο που κάθε καλοκαίρι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις σε αυτή την περιοχή. Κάθε χρόνο είναι αυξανόμενος ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το Ναυάγιο και ως εκ τούτου είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τους επισκέπτες – κολυμβητές. Πλοία με χωρητικότητα 500 ατόμων που κάνουν περιήγηση και ημερήσιες εκδρομές καταπλέουν στην περιοχή συνεχώς και αυτό απαιτεί αυξημένα μέτρα ελέγχου και περιφρούρησης για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Με τα μέτρα της επιτροπής Τουρισμού θα λυθεί ένα από τα πολλά ζητήματα στην αμμουδιά που σχετίζεται με τους τουρίστες που ανεβαίνουν πάνω στο σκουριασμένο πλοίο.