Με 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 53 χώρες του κόσμου θα γίνει το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος στη Θεσσαλονίκη και με την φιλοδοξία των διοργανωτών πως αυτός θα είναι ο εντυπωσιακότερος «Νυχτερινός» ως τώρα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι τελευταίες 2.000 θέσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών από την Πέμπτη 12/10 (ώρες 10:00-19:00), με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Παράλληλα, παρουσίασαν τους Χορηγούς της διοργάνωσης και τον Ονομαστικό Χορηγό Protergia, Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Οι βασικοί ομιλητές της διοργάνωσης τόνισαν τα εξής:

Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΜΕΑΣ Τρίτων για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή της ανάθεσης των καθηκόντων της προέδρου του ιστορικού σωματείου μας. Θέλω να σας προσκαλέσω όλους στο μεγάλο νυχτερινό πάρτι του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου. Ο δικός μου ρόλος έχει ως αντικείμενο την εξωστρέφεια, στόχος μας είναι η συνέργεια με τους φορείς της πόλης που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις δύο μεγάλες διοργανώσεις μας. Ο ‘Νυχτερινός και ο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ είναι προϊόντα αθλητικού τουρισμού, που θέλουμε να τα προβάλουμε στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη με τη βοήθεια όλων, γι’ αυτό χαίρομαι που έχουμε κοντά μας ισχυρούς υποστηρικτές, θεσμικούς φορείς και χορηγούς, που αγαπούν τον τουρισμό στην πόλη και θέλουν όλοι ως μία ομάδα να ανεβάσουν τις δύο διοργανώσεις ακόμα ψηλότερα».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε.): «Ο ‘Νυχτερινός’ είναι το ‘παιδί’ του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Στον Δρόμο των 5.000 μ. θα δοθούν πέντε εκκινήσεις, μία για κάθε 3.000 συμμετέχοντες. Καταλαβαίνετε για τι μέγα γεγονός μιλάμε… Όταν βρεθήκαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Βρυξέλλες πριν από μερικούς μήνες, υπήρξαν άνθρωποι που μας είπαν ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα εφόσον έχει και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πέρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέτοια αθλητικά γεγονότα είναι οι δύο διοργανώσεις του ΜΕΑΣ Τρίτων. Καλή μας επιτυχία λοιπόν και όσοι δεν τρέχουμε, συμμετέχουμε περπατώντας!».

Γιώργος Δημαρέλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου. Πολλοί ίσως νομίζουν ότι είναι απλά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε επίσης την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύεται μέσα από την συμμετοχή όλων των δρομέων και με την οικονομική ενίσχυση που δίνεται σε πολλούς συνεργαζόμενους φορείς. Ελπίζουμε ότι και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, όπως και ο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός της πόλης. Καλή επιτυχία σε όλους».

Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός. Αποτελεί μια ευκαιρία που θέλει να αδράξει η Περιφέρεια, για να δώσουμε αξία και οντότητα στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να αναδείξουμε σε επίπεδο εμπειριών και δραστηριοτήτων το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας».

Αφροδίτη Λαϊνάκου (εκπρόσωπος Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρώην Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης): «Εκπροσωπώ την Υφυπουργό Εσωτερικών, κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και θέλω εκ μέρους της να σας απευθύνω το μήνυμα ότι το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό, που με την τέλεσή του για έκτη χρονιά επιβεβαιώνει τη μεγάλη αποδοχή του από τους Θεσσαλονικείς και το ευρύτερο κοινό».

Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO): «Στηρίζουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός, δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι τελευταίες εγγραφές και η παραλαβή του εξοπλισμού των δρομέων θα γίνουν και φέτος από τον χώρο της ΔΕΘ, από το Περίπτερο 2. Θα τρέξουμε όλοι μας, εγώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας είτε στα 21 χιλιόμετρα είτε στα 5 χιλιόμετρα! Το μήνυμα είναι να συμμετέχει όλη η πόλη και να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του αθλητισμού και του Μαραθωνίου, όπως υπήρξε πρωτεύουσα του μπάσκετ!».

Αλέξης Αδαμίδης (Ειδικός συνεργάτης ΓΓΑ): «Διαβιβάζω τις θερμές ευχές του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού. Η ΓΓΑ δεν έχει προσφέρει την παραμικρή βοήθεια σ’ αυτή τη διοργάνωση και το λέω συνειδητά, γιατί την παρακολουθούμε από πολύ κοντά και αποτελεί ένα παράδειγμα αυτό-οργάνωσης, στοιχείο που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Θέλω να πω ότι δημιουργούμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στο δρομικό κίνημα και θα ενταχθεί στο νέο αθλητικό νόμο».

Έλενα Ράπτη (Συντονίστρια Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης): «Βρίσκομαι μαζί σας Ως συντονίστρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και με τα νέα καθήκοντα της εμπειρογνώμονος στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό».

Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.): «Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε κερδίσει είναι να μπορούμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς της πόλης, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ-HELEXPO, η ΓΓΑ και τόσοι άλλοι, για να διοργανώνουμε το δεύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας. Πραγματικά μας γεμίζει ευθύνη για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής διοργάνωσης): «Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη διοργανώσεις που θα έχουν πολλαπλό χαρακτήρα και δεν θα είναι μόνο αθλητικές. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου ότι έχει επιτευχθεί ένα μικρό θαύμα, όμως εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε να φτάσουμε στο υψηλότατο επίπεδο που οραματιζόμαστε, να μυήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας στον αθλητισμό υγείας και να καταστήσουμε και την πόλη μας ένα παγκόσμιο προορισμό αθλητικού τουρισμού».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45, με τη δύση του ήλιου) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.