Μηδενικές εκπομπές άνθρακα, έως το 2040, σχεδιάζει η εταιρία φιλοξενίας Premier Inn, καταργώντας τη χρήση φυσικού αερίου από όλα τα ακίνητά της.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία Whitbread, ανακοίνωσε τους στόχους της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σημειώνοντας ότι έχουν επικυρωθεί από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Science-Based Targets (SBTi).

Το σχέδιο του ομίλου φιλοξενίας περιλαμβάνει τη χρήση 100% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε σε όλα τα ακίνητα έως το 2026 και την κατασκευή των νέων καταλυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάσει τις προδιαγραφές της πολιτικής του «καθαρού μηδέν» έως το 2026.

Η Whitbread στοχεύει σε μείωση των ρύπων άνθρακα 58% έως το 2030 και  90% έως το 2050.

Το πρώτο Premier Inn, το οποίο θα είναι πλήρως θερμαινόμενο και τροφοδοτούμενο από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται να ανοίξει στο Σουίντον αργότερα φέτος.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει δέσμευση για την απομάκρυνση του φυσικού αερίου από περισσότερα από 800 ξενοδοχεία Premier Inn.

Η Whitbread σκοπεύει να αναλάβει ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών προκειμένου να επιτύχει μηδενικούς ρύπους σε όλη την επιχείρηση, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας πηγής αέρα, ηλιακών φωτοβολταϊκών (PV) πάνελ, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκατάσταση πιο ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού κουζίνα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει ήδη μειώσει τις άμεσες επιχειρησιακές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 52,5% σε διάστημα 10 ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Whitbread, κ. Dominic Paul, δήλωσε: «Το πλάνο μας για μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμς, είναι αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού μας σχεδίου”.

Η κ. Rosana Elias, επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της Whitbread, υπογράμμισε: «Εργαζόμαστε για να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο κλίμα. Η εταιρεία έχει δοκιμάσει επιτυχώς την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας με πηγή αέρα σε 40 ξενοδοχεία και χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια σε περισσότερο από το 20% των ακινήτων της.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις τώρα. Το σχέδιό μας θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου καθώς αναπτύσσονται οι τεχνολογίες και οι πολιτικές στις οποίες βασιζόμαστε».