Η Etihad Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), δεσμεύτηκε να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050 και να μειώσει στο ήμισυ από το 2019 τα καθαρά επίπεδα εκπομπών της μέχρι το 2035.

Οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί στόχοι της εταιρείας θα επιτευχθούν μέσω ενός συνδυασμού εσωτερικών πρωτοβουλιών, συνεργασίας με τους εταίρους της βιομηχανίας και υιοθέτησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σχετικών αντισταθμίσεων άνθρακα, το οποίο θα αναπτυχθεί με ιδιαίτερη έμφαση στις απαιτήσεις των ΗΑΕ και των αγορών που εξυπηρετεί η αεροπορική εταιρεία.

“Η παγκόσμια εστίαση στο περιβάλλον και ο επείγον χαρακτήρας της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Etihad Aviation Group, Tony Douglas.
Η Etihad Aviation Group, μαζί με τους εταίρους της, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη μείωση των επιπτώσεων της αεροπορίας στο περιβάλλον μέσω πρωτοβουλιών που κυμαίνονται από βελτιστοποιημένη διαχείριση καυσίμων έως βιώσιμες πρακτικές χρηματοδότησης”.

Οι πρωτοβουλίες βιωσιμότητας του ομίλου Etihad Aviation

  • Συνεχής επαγωγή των αεροσκαφών τελευταίας γενιάς και αποδοτικότερων καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων επιπρόσθετων Boeing 787 Dreamliners, και σχεδίων για τρεις νέους τύπους. Όπως το ευρύ αεροσκάφος A350-1000 και το Boeing 777-9 και το στενό αεροσκάφος Airbus A321neo. Το επόμενο Dreamliner πρόκειται να φτάσει την επόμενη εβδομάδα.
  • Έναρξη του προγράμματος Etihad Greenliner, στο οποίο ολόκληρος ο στόλος αεροσκαφών αεροσκαφών Boeing 787 θα χρησιμοποιείται δοκιμαστικά κατά τις κανονικές τακτικές πτήσεις για βιώσιμα προϊόντα και πρακτικές.
  • Η καθιέρωση της πρώτης αεροπορικής εταιρείας για την εξασφάλιση εμπορικής χρηματοδότησης εξαρτάται από τη συμμόρφωση με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Σε συνεργασία με την First Abu Dhabi Bank και την Abu Dhabi Global Markets, η Etihad εξασφάλισε πρόσφατα 150 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη μιας πολυώροφης “οικολογικής κατοικίας” για το πλήρωμα θαλάμου επιβατών που ζει στο Αμπού Ντάμπι. Η αεροπορική εταιρεία διερευνά τώρα περισσότερες ευκαιρίες για αυτό το είδος χρηματοδότησης.
  • Δέσμευση να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης κατά 80 τοις εκατό μέχρι το 2022.
  • Συνεργασία για την ανάπτυξη βιώσιμων καυσίμων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων που αναπτύχθηκαν στο Αμπού Ντάμπι από μονάδες ανθεκτικότητας στο αλμυρό νερό. Και δέσμευση για τη στήριξη της ανάπτυξης ενός άλλου βιώσιμου καυσίμου αεριωθούμενου από αστικά απόβλητα στο Αμπού Ντάμπι.