Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον προειδοποίησε τους Σκωτσέζους να μην κάνουν κράτηση καλοκαιρινών διακοπών στο εξωτερικό το 2021.

Αναφερόμενη στα στοιχεία νέας έκθεσης υπογράμμισε τον ρόλο του ταξιδιού στην αναζωπύρωση της επιδημίας COVID-19, μετά την καταστολή του ιού.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας σε ενημέρωση για την πανδημία, τα “ταξίδια στο εξωτερικό αντενδείκνυται, παρά το εμβόλιο COVID-19”.

“Παρόλο που περιμένουμε ένα βαθμό ομαλότητας μέχρι το καλοκαίρι, το μέλλον εξακολουθεί να είναι αρκετά αβέβαιο, είπε χαρακτηριστικά η Νίκολα Στέρτζιον.

Σε ένα βαθμό η κανονικότητα μπορεί να επιστρέψει στη Σκωτία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Αλλά δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι τα κρούσματα, σε άλλα μέρη του κόσμου. Δεν θα θέλαμε από τα ταξίδια στο εξωτερικό να υπάρχουν νέες μολύνσεις στην χώρα.

Μπορεί να υπάρχει “αχτίδα ελπίδας”, αλλά το εγγύς μέλλον εξακολουθεί να είναι αρκετά αβέβαιο. Και ως εκ τούτου δεν θα συμβούλευα για κράτηση διακοπών στο εξωτερικό για το επόμενο καλοκαίρι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του “αντίστοιχου Τσιόδρα” της Σκωτίας, του Τζέισον Λέιτς, που είναι ο Εθνικός Κλινικός Διευθυντής της Σκωτίας.

“Μην κάνετε κράτηση για μη επιστρεπτέες διακοπές για το επόμενο καλοκαίρι, συμβουλεύει τους Σκωτσέζους.

Δεν θα δεσμευόμουν, δεν θα δεσμευτώ. Και θα έλεγα στην οικογένεια μου να μην δεσμευτεί σε καλοκαιρινές διακοπές”.

Αναφερόμενος στην έκθεση για τον ιό στη Σκωτία, ο καθηγητής Τζέισον Λέιτ, είπε ότι μεταξύ 17 Ιουλίου και 30 Αυγούστου υπήρχαν 46 “εισαγόμενα κρούσματα”, 28 από την Αγγλία, 13 από την ηπειρωτική Ευρώπη και τέσσερα από την Ασία.

Την επόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τι θα γίνει με τα ταξίδια από και προς τη Σκωτία.