Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον «τόνισε εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι ο οδικός χάρτης είναι μη αναστρέψιμος», κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη 22 Ιουνίου σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως αναφέρουν πηγές «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς τα δεδομένα Covid-19, πριν από την απόφαση για το τέταρτο βήμα».

Η Βρετανία ήταν έτοιμη να εισέλθει στο Στάδιο 4 του σχεδίου. Που περιλαμβάνει χαλάρωση των περιορισμών και άνοιγμα στα ταξίδια στις 21 Ιουνίου.

Αλλά λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα καθυστερήσει για πέντε εβδομάδες έως τις 19 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πώς μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προσφύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την κατηγορούν ότι δεν παρέχει διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο κατάταξης των χωρών στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη για τα διεθνή ταξίδια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι δοκιμαστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται σε αθλητικούς, μουσικούς και άλλους χώρους δεν έχουν προκαλέσει εστίες Covid-19.

Οι περιορισμοί κλειδώματος είναι απίθανο να επεκταθούν μετά τις 19 Ιουλίου, καθώς τα πρώιμα δεδομένα φαίνονται «ενθαρρυντικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Είπε στο BBC Radio ότι η Αγγλία είναι «σε καλό δρόμο» για να ανοίξει ξανά.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για το άνοιγμα στις 19 Ιουλίου, τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά, θα εξετάσουμε τα δεδομένα ιδιαίτερα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».