Σε ενενήντα λεπτά από την Αθήνα και σε δύο ώρες από την νέα γραμμή του τραίνου θα βρεθείτε στην ευρύτερη και ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών που συνιστούν έναν επίγειο παράδεισο με μοναδικές φυσικές ομορφιές.
 
 
Εκτός λοιπόν από το να απολαύσετε  τον καφέ σας στην λουτρόπολη των Καμμένων Βούρλων και να ενημερωθείτε στο επιδραστικό Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών για τα 2500 χρόνια ιστορίας της περιοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με μεγάλη ιστορία και πανοραμική θέα σε ολόκληρο τον Μαλιακό  Κόλπο.
 
Επίσης ένα επιβλητικό αξιοθέατο είναι το Κάστρο της Μενδενίτσας ενώ σε μια ξεχωριστή εκδρομή μπορείτε σε τριάντα λεπτά να επισκεφθείτε το Χάνι της Γραβιάς όπου και θα ενημερωθείτε για την ιστορία του από μία μισάωρη βιντεοσκοπημένη εκπομπή. Επιπλέον σε  είκοσι λεπτά από εκεί θα βρεθείτε στο υπόγειο Μουσείο Μετάλλων που ονομάζεται το “Vagonetto”. Μια επιδραστική εμπειρία αφού θα βρεθείτε με ειδικό τρένο κάτω από την επιφάνεια της γης και θα δείτε μια φυσική αναπαράσταση της εξόρυξης των μετάλλων.
Στην επιστροφή μπορείτε να σταματήσετε για ένα χαλαρό ιαματικό λουτρό στην Πηγή των Θερμοπυλών που είναι θεραπευτική για πολλές παθήσεις. Εναλλακτικά και μόλις σε δέκα λεπτά υπάρχουν και τα λουτρά του Κουνιαβίτη.
 
 
Εκτός όμως από αυτές τις περιηγήσεις σας προτείνουμε για διαμονή τις αυτόνομες ορεινές κατοικίες “Zeus Village” με τον τύπο του φιλανδικού σαλέ. Οι δεκαπέντε αυτές κατοικίες βρίσκονται διασκορπισμένες  στην πανέμορφη φύση του οικισμού του Αγίου Χαραλάμπους και σε απόσταση μόλις  δεκαπέντε λεπτών από  τις Θερμοπύλες.
 
Εκεί θα βιώσετε τόσο την τέλεια ξεκούραση όσο την  την αρμονία και την ζωηρή φύση ιδιαίτερα κατά την περίοδο αυτή.
 

Όσον αφορά τα σαλέ αυτά έχουν την δική τους ταυτότητα διακοσμημένα με γούστο, καλαισθησία και λιτή γραμμή. Η θέα από τα οικήματα είναι μοναδική προς τον Μαλιακό Κόλπο ενώ εάν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή η ορατότητα φθάνει μέχρι τα Λιχαδονήσια και το επιβλητικό όρος Δίρφυ της Εύβοιας.

 
Τέλος ένα ευχάριστο τριήμερο θέλει και το καλό φαγητό. Ετσι σας προτείνουμε.
 
*Την ταβέρνα “Το Κέντρο” στον οικισμό Ρεγγίνι
*Το εστιατόριο “Διαμαντούλα” στις Θερμοπύλες
* Τις ταβέρνες “Κάβος” και “Φαλάρα Εύα” στα Καμμένα Βούρλα.