Tις καλύτερες παραλίες γυμνιστών για το 2024 με βάση τις βαθμολογίες ασφάλειας, τις μέσες ώρες ηλιοφάνειας, τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες του νερού και τα πρότυπα ποιότητας περιβάλλοντος παρουσίασε μελέτη του Emisil.com.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από το Numbeo, το Weather.com, τον επίσημο ιστότοπο της Γαλάζιας Σημαίας και την Google.

Στη λίστα με τις παραλίες βρίσκεται και μια ελληνική, συγκεκριμένα ο Πλακιάς της Κρήτης, με βαθμολογία 92,1.

Η παραλία προσφέρει περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και ζεστό νερό για όσους αναζητούν διακοπές στον ήλιο ή τη φύση. Είναι επίσης η τοποθεσία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη λίστα, χάρη στον υψηλότερο δείκτη ασφάλειας, 83,1 και καθαρό νερό.

Το Zlatni Rat στην Κροατία είναι η δεύτερη παραλία , με σύνθετη βαθμολογία 90. Αυτή η τοποθεσία αναζητήθηκε στο Google πάνω από 7,5 εκατομμύρια φορές.

Με σύνθετη βαθμολογία 79, η παραλία Haulover στο Μαϊάμι είναι η τρίτη καλύτερη επιλογή για γυμνιστές. Η θερμοκρασία του νερού του φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, η υψηλότερη στον κατάλογο. Είναι μια από τις νόμιμες παραλίες με ρούχα-προαιρετικά στις ΗΠΑ και έχει περισσότερες από 23 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google.

Η Praia do Meco, Πορτογαλία , είναι η τέταρτη επιλογή, με σύνθετη βαθμολογία 75. Αυτή η παραλία προσφέρει ένα γαλήνιο περιβάλλον με υψηλό δείκτη ασφάλειας 68,2, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google.

Το Es Trenc στη Μαγιόρκα της Ισπανίας είναι το πέμπτο μέρος, με σύνθετη βαθμολογία 73. Αυτή η παραλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων στο Google στη λίστα.

Η Black’s Beach στο Σαν Ντιέγκο κατέχει την έκτη θέση στη λίστα με τις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών του 2024, με σύνθετη βαθμολογία 71. Είναι η δεύτερη νόμιμη παραλία με προαιρετικά ρούχα από τις ΗΠΑ που περιλαμβάνεται στην κατάταξη. Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν δύο παραλίες που πληρούν υψηλά πρότυπα καθαριότητας και ασφάλειας.

Η παραλία Maslin στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας είναι η έβδομη επιλογή για άτομα που αναζητούν μια απόδραση χωρίς ρούχα, με σύνθετη βαθμολογία 70,6. Τα νερά του είναι πιο δροσερά, φτάνοντας τους 14,5 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Σε σύγκριση με το Black’s Beach, το Maslin Beach έχει υψηλότερο δείκτη ασφάλειας.

Η παραλία Cobblers στο Σύδνεϋ κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των κορυφαίων παραλιών γυμνιστών του 2024, με βαθμολογία 60. Αυτή η παραλία προσφέρει καθαρές, αμμώδεις ακτές με ζεστά νερά. Οι άνθρωποι αναζήτησαν αυτήν την τοποθεσία σχεδόν 20 εκατομμύρια φορές.

Ακολουθώντας , η παραλία Wreck στο Βανκούβερ του Καναδά είναι η ένατη παραλία, με σύνθετη βαθμολογία 68,5. Είναι ιδανική επιλογή για όσους απολαμβάνουν πιο δροσερό νερό, καθώς η μέση θερμοκρασία, ακόμη και το καλοκαίρι, είναι 11°C. Με τις περισσότερες ώρες για ηλιοθεραπεία και πάνω από 22 εκατομμύρια αναζητήσεις, εξασφαλίζει τη θέση του ανάμεσα στις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών.

Η παραλία Belle Mare στον Μαυρίκιο ολοκληρώνει τη λίστα με τις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών του 2024 με σύνθετη βαθμολογία 57,7. Αυτός ο τροπικός παράδεισος προτιμάται για τις λευκές αμμουδιές και τα τιρκουάζ ζεστά νερά του.

Ένας εκπρόσωπος της Emisil σχολίασε τα ευρήματα:

«Οι παραλίες με ρούχα υψηλής ποιότητας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των γυμνιστών. Παράγοντες όπως οι ναυαγοσώστες, το καθαρό νερό και τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας κάνουν μια παραλία ελκυστική για όσους αναζητούν μια προαιρετική εμπειρία ένδυσης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε μια συσχέτιση μεταξύ ενός υψηλού δείκτη ασφάλειας και του υψηλότερου αριθμού αναζητήσεων στο Google για την παραλία Πλακιάς στην Κρήτη, η οποία δέχεται πάνω από 50 εκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι γυμνιστές αναζητούν ενεργά ασφαλή και καθαρά περιβάλλοντα για να βιώσουν τη φύση γυμνοί».