Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σημείωσε ελαφρά αύξηση της κυκλοφορίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρά την απότομη πτώση του αριθμού των επιβατών που πετούν στη Μέση Ανατολή από τον κύριο κόμβο της Γερμανίας.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου Lufthansa, έχουν αναστείλει τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ορισμένες γειτονικές χώρες καθώς η σύγκρουση στην περιοχή έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες και έχει εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Η Fraport, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, είπε ότι ο γερμανικός κόμβος εξυπηρέτησε 5,8 εκατ. επιβάτες το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 1,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2023.

Τον Σεπτέμβριο, η Φρανκφούρτη επωφελήθηκε από την «πολύ δυναμική ανάπτυξη» στην Αμερική και την Ασία, όπου η κίνηση προς την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και την Ινδία σημείωσε διψήφια αύξηση από έτος σε έτος. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίστηκε περισσότερο από τη μείωση κατά 27,8% των επιβατών στη Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ, η εγχώρια κίνηση από τη Φρανκφούρτη αυξήθηκε κατά 1,3% από έτος σε έτος και ο αριθμός των επιβατών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 2,6% το Σεπτέμβριο.

Συνολική κίνηση στο 9μηνο

Η συνολική κίνηση της Φρανκφούρτης για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους έφτασε τα 46,7 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, αλλά ήταν ακόμα 13,8% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα επιβατών του 2019.