Από μια έως επτά ημέρες νωρίτερα κλείνουν τα ταξίδια τους οι Ινδοί τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα της Cleartrip. Παράλληλα, τα προγραμματισμένα και σύντομα ταξίδια αποτελούν νέα τάση για τους Ινδούς.

Το 52% των ταξιδιωτών αναψυχής έχουν κλείσει τις πτήσεις και τα καταλύματά τους από 1 έως 7 ημέρες πριν το ταξίδι τους το 2018. Το αντίστοιχο ποσοστό για του διεθνείς ταξιδιώτες από την Ινδία κυμαίνεται στο 44%.

Συνεπείς στις κρατήσεις τους

Επίσης, ποσοστό 13% των ταξιδιών αναψυχής πραγματοποίησαν τις κρατήσεις και τις διαμονές τους την ίδια ημέρα με πέρυσι. Το συγκριτικό ποσοστό στην Ινδία το 2014 ήταν μόλις 5%.

Φανς των Short-stay διακοπών

Μια άλλη τάση που προσελκύει τους ταξιδιώτες στην Ινδία είναι η αυξανόμενη προτίμηση τους για συχνές αλλά μικρής διάρκειας.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των διακοπών που οι άνθρωποι πραγματοποίησαν σε έναν χρόνο έχει αυξηθεί από 1%-2% το χρόνο το 2014 σε 3%-4% το περασμένο έτος.

Ειδικά αιτήματα

Τα κορυφαία «ειδικά αιτήματα» των ταξιδιωτών κατά τις κρατήσεις ήταν το πρόωρο check-in (20%), το δωμάτιο με προτιμώμενη θέα (13%) και η απόσταση μεταξύ διαμονής και αεροδρομίου (11%).