Οι αναφορές για έλλειψη χιονιού σε δημοφιλή διεθνή χιονοδρομικά κέντρα λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών έχουν «μηδενικό αντίκτυπο» στις κρατήσεις.

Ο Craig Burton, διευθύνων σύμβουλος της Ski Solutions, είπε ότι μόνο τα γαλλικά χιονοδρομικά κέντρα χαμηλού επιπέδου έχουν επηρεαστεί από τον ζεστό καιρό και οι σκιέρ μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση στο χιόνι ταξιδεύοντας σε μεγαλύτερα υψόμετρα, ενώ οι περισσότεροι Βρετανοί στις Άλπεις δεν επηρεάζονται καθώς κάνουν σκι στα 1.800μ και πάνω.

Πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση εντός της επόμενης εβδομάδας και προβλέπονται χιόνια, οπότε δεν προέβλεψε μείωση στις κρατήσεις.

«Η πραγματικότητα στο έδαφος είναι ότι τα χαμηλότερα γαλλικά θέρετρα χρειάζονται επειγόντως περισσότερο χιόνι, αλλά όσοι κάνουν σκι στα 1.800 μέτρα και πάνω, που είναι η πλειονότητα των Βρετανών στη Γαλλία, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα», είπε.

«Ο ήπιος καιρός είχε μηδενικό αντίκτυπο στις κρατήσεις. Ο Δεκέμβριος ήταν 40% αυξημένος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019.

«Υπάρχει πολύς χειμώνας μπροστά μας ακόμα και δεν περιμένω ότι αυτό θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις κρατήσεις, καθώς το 90% των περιοχών που πηγαίνουν οι σκιέρ μας δεν επηρεάζεται».

Ο Richard Sinclair, ιδρυτής της SNO, δήλωσε ότι έχει δει μια άνοδο στις κρατήσεις στην Ιταλία καθώς τα ιταλικά θέρετρα δεν έχουν επηρεαστεί από τον ζεστό καιρό.