Στο Μιλάνο θα πραγματοποιήσει την 37η Ετήσια Παγκόσμια Συνέλευσή της το 2020 η Διεθνής Ομοσπονδία Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών( IGLTA).

Η Παγκόσμια Συνέλευση θα γίνει για πρώτη για την Ιταλία και σηματοδοτεί την επιστροφή της εκδήλωσης στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από το 2014.

“Η φιλοξενία στο Μιλάνο της IGLTA το 2020 αποτελεί λόγο υπερηφάνειας για εμένα και ευχαριστώ ειλικρινά τον σύλλογο IGLTA, τον διευθύνοντα σύμβουλο John Tanzella, τον πρόεδρο του συμβουλίου Juan Julià και τον ιταλό πρέσβη της IGLTA Alessio Virgili, δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Giuseppe Sala.

Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο μια αναγνώριση της ποιότητας της προσφοράς του τουρισμού στο Μιλάνο που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Είναι και πάνω από όλα ένα σαφές βραβείο για την ωριμότητα και τη δέσμευση με την οποία η πόλη αγωνίζεται για την επιβεβαίωση των πολιτικών δικαιωμάτων και γι αυτό είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον φορέα.

Έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στη δύναμη και την αποφασιστικότητα στην ανάπτυξη και την πολιτιστική αλλαγή της κοινωνίας μας ».

Το διοικητικό συμβούλιο της IGLTA επιλέγει την πόλη φιλοξενίας κάθε χρόνο μέσω μιας εκτεταμένης διαδικασίας υποβολής προσφορών που εξετάζει την ποικιλομορφία της ένωσης, καθώς και την υποστήριξη του προορισμού για τον τουρισμό LGBTQ και την επιθυμία του να φιλοξενήσει την εκδήλωση.

Με την πάροδο των ετών η εκδήλωση αυτή διεξήχθη σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Νότιας Αφρικής, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επόμενες εκδηλώσεις της IGLTA θα πραγματοποιηθούν στο Τορόντο, στις 9-12 Μαΐου 2018 και στην Νέα Υόρκη 25-27 Απριλίου 2019.