Την πεποίθησή της πως οι υποβληθείσες δηλώσεις της για δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων δίδυμων πλοίων H/S/FΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και H/S/FΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς θα τύχουν θετικής υποδοχής του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εκφράζει η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών, επικαλούμενη την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τον εμπορικό κόσμο και περεταίρω την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού.

Σε συνέχεια της αίτησής της η διοίκηση της εισηγμένης διευκρινίζει τα εξής:

“Τα ανωτέρω πλοία, αδελφά των H/S/F ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ και H/S/F ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο, αποτελούν στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα, ταχύτερα και πολυτελέστερα πλοία στην κατηγορία τους. Η ναυπήγησή τους ολοκληρώθηκε το 2002 και το 2001 αντίστοιχα, σε σχέση με τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ που εξυπηρετούν σήμερα τη δρομολογιακή γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, «ΕΛΥΡΟΣ», (έτος κατασκευής 1998 – 14 ετών) και «ΛΑΤΩ» (έτος κατασκευής 1975 – 37 ετών).

Με αυτή τη νέα επιχειρηματική τους κίνηση οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στοχεύουν:

1. Στη δημιουργία, εν μέσω ύφεσης, επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι τα υπό ελληνική σημαία πλοία H/S/FΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και H/S/FΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ θα επανδρωθούν με έλληνες ναυτικούς, ενώ χάριν της λειτουργίας της νέας αυτής γραμμής, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην πόλη αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.

2. Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα Χανιά μέσω του διεθνούς δίκτυου μεταφορών που μόνο οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ διαθέτουν στην Ελλάδα, ως μέλος ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων μεταφορών δια θαλάσσης στην Ευρώπη.

3. Στην τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού,όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με στόχο την οικονομική πρόοδο και την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας”.

Πηγή:www.capital.gr