Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι θα ταξιδεύουν σε προορισμούς της Ασίας κάθε χρόνο μέχρι το 2021, σύμφωνα με προβλέψεις νέας έκθεσης του Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Ασίας και Ειρηνικού (PATA).

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με περαιτέρω στοιχεία της έρευνας η περιοχή αναμένεται να παρουσιάσει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 5,8% για τα επόμενα πέντε χρόνια, από την άποψη των διεθνών αφίξεων. Αυτό θα οδηγήσει τις συνολικές αφίξεις στην Ασία σε 573 εκατ. μέχρι το 2021, σε σύγκριση με τα 433 εκατ.  το 2016. Τούτο σημαίνει ότι επιπλέον 140 εκατ. άνθρωποι θα επισκεφτούν την περιοχή σε πέντε χρόνια, σε σχέση με πέρυσι – το ισοδύναμο δηλαδή του συνολικού πληθυσμού της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι η πρόγνωση του PATA καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής και του Ειρηνικού. Με την έναρξη της επόμενης δεκαετίας, η συνδυασμένη εισερχόμενες καταμετρήσεις αναμένεται να αγγίξουν τα 758 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των 156 εκατ. αφίξεων σε προορισμούς της Αμερικής και των 28 εκατ. Υπογραμμίζεται ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης της Ασίας του 5,8% είναι ταχύτερος από την προβλεπόμενη αύξηση 5% της ευρύτερης περιοχής.

Μέχρι το 2021, οι υπήκοοι της Ασίας θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα τρία τέταρτα του συνόλου των διεθνών αφίξεων σε προορισμούς της Ασίας-Ειρηνικού.

Οι ενδοπεριφερειακές ροές μεταξύ Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και οι ροές επισκεπτών μεταξύ αυτών των δύο υπο-περιοχών, θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στο πρότυπο ανάπτυξης το 2021, σύμφωνα με τον PATA. Τέλος τα ταξίδια μεταξύ των προορισμών της Βορειοανατολικής Ασίας θα υπερβούν τα 300 εκατ. αφίξεων σε πέντε χρόνια. Καθοδηγούμενα από την ακμάζουσα κινεζική αγορά.