“Μία από τα ίδια”, χαρακτηρίζει την κίνηση από την Ρώσικη αγορά φέτος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας Δημήτρης Χαριτίδης. Η Αθήνα κερδίζει τις εντυπώσεις, με αύξηση πάνω από 40%.

Στον απόηχο της ΜΙΤΤ 2019, ο Δημήτρης Χαριτίδης, επισημαίνει στο tourismtoday ότι παρά το γεγονός ότι φέτος “οι θέσεις που έχουν μπει για την Ελλάδα είναι λίγο λιγότερες, ανάλογα τον t.o. υπάρχει μία μικρή αύξηση”.

“Θα είναι τα ίδια, πιστεύω στο καλό σενάριο. Οι πλειοψηφία των t.o. καταγράφουν αύξηση για την Ελλάδα, τονίζει ο κ. Χαριτίδης.
Γενικότερα όλες οι αγορές είναι στα κάτω τους φέτος για τους Ρώσους τουρίστες. Η αγορά που φέτος έχει εκτοξευτεί στους Ρώσους, είναι η Τυνησία.
Βέβαια η Τυνησία έχει πάρει τον φθηνό τουρίστα, που η Ελλάδα δεν χρειάζεται.
Η Τουρκία έχει αυξήσει φέτος αρκετά τις τιμές και έχει κοπεί και η επιδότηση των πτήσεων. Οπότε είναι ένας ακριβός προορισμός για τους Ρώσους. Δηλαδή ένα 4άστερο στην Τουρκία είναι λίγο πιο ακριβό από ένα αντίστοιχο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πια χαώδης διαφορά”.

Αύξηση πάνω από 40% στην Αθήνα

Όπως υπογραμμίζει στο tourismtoday “οι Ρώσοι πια δεν έχουν τα χρήματα που είχαν, το κράτος θέλει να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό.
Η Κρήτη συνεχίζει να είναι ο top προορισμός. Το 1/3 των Ρώσων τουριστών πάνε Κρήτη.
Αλλά η Αθήνα κάνει την έκπληξη. Ανεβαίνει εντυπωσιακά. Αυτή την στιγμή η Αθήνα είναι με αύξηση παραπάνω από 40%. Και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.  Η αύξηση και στις δύο περιοχές οφείλεται στην άνοδο των city breaks, που επιλέγουν οι Ρώσοι”.