tourismΗ προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη ταλέντων στον τομέα του τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδίων αποτελεί τη βασική συνιστώσα του πρώτου Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ). Το μνημόνιο εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων για τη μεταξύ τους συνεργασία που έχουν τεθεί από τους δύο οργανισμούς.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΙΑΤΑ θα υποστηρίξει τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο πλαίσιο των βραβείων Υπεροχής και Καινοτομίας του ΠΟΤ, η οποία θα αναγνωρίσει την καινοτομία στο μάρκετινγκ, την ανάπτυξη προϊόντων με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και την αύξηση της προσβασιμότητας από τις αεροπορικές εταιρείες, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλες εταιρείες του κλάδου. Η ΙΑΤΑ θα είναι επίσης ο κορυφαίος συνεργάτης εφαρμογής της πρωτοβουλίας Network Talent Development του ΠΟΤ, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη νέων ταλέντων στον τομέα μέσω πρακτικής άσκησης, μεταφοράς γνώσης και έρευνας.

“Τα αεροπορικά ταξίδια είναι μία βασική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης του τουρισμού σε όλο τον κόσμο και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την ΙΑΤΑ για την προώθηση σημαντικών καινοτομιών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΤ, Carlos Vogeler.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ Ismail Albaidhani υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς μεταξύ των αερομεταφορών και του τουρισμού.