Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ζωή αντικατέστησε την τέχνη το Σαββατοκύριακο, όταν ένα μουσείο στη Βαρκελώνη άνοιξε τις πόρτες του σε γυμνιστές, παρέχοντας μια απελευθερωτική και καθηλωτική εμπειρία.

Αν και οι γυμνιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε τουριστικά αξιοθέατα, στο Μουσείο Αρχαιολογίας Καταλονίας, απόλαυσαν μια περιήγηση -με επίσης γυμνό ξεναγό- σε φωτογραφίες με αγάλματα γυμνών πολεμιστών, φορώντας μόνο τα παπούτσια τους.

Η έκθεση Bronzes of Riace, αποτελείται από φωτογραφίες του Λουίτζι Σπίνας κια παρουσιάζει δύο κολοσσιαία χάλκινα ελληνικά αγάλματα γυμνών πολεμιστών από τον 5ο αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκε το 1972 κοντά στο Riace της Ιταλίας.

Στόχος της ξενάγησης ήταν να προσφέρει μια μοναδική και ζωντανή εμπειρία στους επισκέπτες της και «να νιώσουν ακριβώς το ίδιο με το έργο που κοιτούσαν».
Η ιστοσελίδα του μουσείου υποσχέθηκε στους επισκέπτες την ευκαιρία να «θαυμάσουν τα έργα ποζάροντας στην ίδια κατάσταση που είναι, εντελώς γυμνοί και περιτριγυρισμένοι από άλλα σώματα».
Πρόθεση του Μουσείου ήταν να ξεφύγει από τις συμβατικές ξεναγήσεις και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να βυθιστούν πλήρως στην ουσία του έργου τέχνης που έβλεπαν.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας Καταλονίας πραγματοποίησε αυτή την πρωτότυπη 90λεπτη ξενάγηση σε συνεργασία με την Καταλανική Λέσχη Φύσης.