Η επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Τουρισμού – “Η Απαρχή” καθώς και το Λευκώμα του παρουσιάστηκαν από την Πρόεδρο του Ειρήνη Βασιλοπούλου και τα μελη του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, παρόντος και του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) Γιώργου Τσακίρη.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, είναι ο χορηγός της πρώτης έκδοσης του Λευκώματος του Μουσείου.

“H ιδέα για την δημιουργία του Μουσείου Τουρισμού, γεννήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνίδων στον Τουρισμό, βλέποντας την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα, τις τάσεις που δημιουργούνται με την εμφάνιση των νέων μορφών τουρισμού και την επίδραση της νέας τεχνολογίας στη διαμόρφωση και διανομή του τουριστικού προϊόντος, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Βασιλοπούλου.

Προσπαθήσαμε να γίνουμε μεσογέφυρα ώστε να ταυτοποιηθούν κάποιες μνήμες, γεγονότα, αρχεία και έτσι να εδραιωθεί μια τουριστική συνείδηση και για τις μελλοντικές γενιές”.

Το HUB Μουσείο μοναδικό στο χαρακτήρα του, προσφέρει στον επισκέπτη έναν ιστορικό περίπατο αρχίζοντας από τους περιηγητές που επισκέπτονταν την Ελλάδα για τις αρχαιότητες, προχωρά στην μεταπολεμική Ελλάδα όπου κτίστηκαν τα πρώτα ΞΕΝΙΑ δείγματα του πρωτοπόρου Ελληνικού μεταπολεμικού μοντερνισμού, σε τοποθεσίες κλειδιά και στόλισαν τόπους φυσικού κάλους με ιστορικό ενδιαφέρον.

“Το Μουσείο συμβάλλει τα μέγιστα στην καταγραφή του επιτυχημένου αυτού ταξιδιού του Τουρισμού και των ανθρώπων του, στην υπηρεσία της εθνικής οικονομίας, της απασχόλησης και εν τέλει της ελληνικής οικογένειας, τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) Γιώργος Τσακίρης.

Εύχομαι όλες οι συναρπαστικές ιστορίες τολμηρών επιχειρηματιών, κρατικές προσπάθειες, εμβληματικές αρχιτεκτονικές κατασκευές, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες, να βρουν το «σπίτι» που θα τις αναδείξει στους χώρους του Μουσείου και να αποτελέσουν πηγή γνώσης και έμπνευσης, για παλιούς και νέους, Έλληνες και ξένους επισκέπτες.”

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου, παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά ενθυμήματα, τοποθετημένα με θεματική σειρά, ώστε να διαγράφεται η ιστορική πορεία του ελληνικού τουρισμού, από τον περιηγητισμό και τον κρατικό σχεδιασμό, έως την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως:

  • Τον Περιηγητισμό
  • Τον EOT
  • Την Τουριστική Προβολή
  • Τις Kαλλιτεχνικές Εκδηλώσεις
  • Τα Ταξιδιωτικά Γραφεία
  • Την Ολυμπιακή Αεροπορία
  • Την Eλληνική Ξενοδοχία
  • Τον Θαλάσσιο Τουρισμό
  • Τις Toυριστικές Εκδόσεις

Σχετικά με το περιεχόμενο του Λευκώματος του Μουσείου Τουρισμού -χορηγία έκδοσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος- αφορά ένα ταξίδι, που παντρεύει την ιστορία, με την σημερινή ταυτότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που σέβεται την παράδοση, αλλά ακολουθεί και τις τάσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά 1ου Συλλεκτικού Λευκώματος στον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. Γιώργο Τσακίρη.