Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Instagram, οι μπάτλερς με σμόκιν και ουρά, είναι πια παρελθόν.

“Instagram Trails”, δημιούργησε η πολυτελής μονάδα Conrad Hilton Resort στο νησί Rangali στις Μαλβίδες και οι μπάτλερς -έμπειρο προσωπικό της- αντί να σερβίρουν γεύματα πέντε πιάτων ή να παρέχουν συμβουλές για το καλύτερο κρασί δείχνουν στους φιλοξενούμενους τα πιο hot σημεία του θερέτρου, για να τραβήξουν την καλύτερη φωτογραφία για το Instagram.

Τους καθοδηγούν σε ‘Instagram Trails’ για τις πιο χαρακτηριστικές λήψεις για να “χτυπήσουν” στο Insta- , άξια με εικόνες, όπως από εστιατόρια κυρίως και αμμώδεις εξωτικές παραλίες.

Κι αν όλα αυτά φαίνονται υπερβολικά, μια πρόσφατη έρευνα με 2.000 Βρετανούς ταξιδιώτες -που έκανε το Heathrow- αποκάλυψε τη δύναμη του Instagram.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 25% των ταξιδιωτών έχουν επηρεαστεί για να δοκιμάσουν ένα νέο εστιατόριο σε έναν προορισμό διακοπών που πρόκειται να ταξιδέψουν λόγω εικόνων που έχουν δει στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ενας μάλιστα στους επτά ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου επιλέγουν προορισμό διακοπών βασισμένο αποκλειστικά στην κουζίνα του Instagrammable.