Οι υψηλές επιδόσεις που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς φέτος οδεύει προς ένα ακόμα ρεκόρ, έδωσαν σημαντικά κίνητρα στις επιχειρήσεις φιλοξενίας να επενδύσουν στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων, κυρίως 5άστερων ή ανακαίνιση υφιστάμενων, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιες τοπικές αρχές άνοιξαν το δρόμο για 6 νέα projects 5άστερων ξενοδοχείων, εγκρίνοντας τις σχετικές άδειες.

  • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε την υπαγωγή σε
    Υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις του έργου
    «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5* – δυναμικότητας 99 κλινών, στο Αγρόκτημα Κεφαλαρίου του Δήμου Καστοριάς της Π.Ε. Καστοριάς της Π. Δυτικής Μακεδονίας. Φορέας του έργου είναι η εταιρία FOREST RESORTS Α.Ξ.Τ.Ε.
  • Επιπλέον η πελεοδομία Ρόδου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5* στη Λίνδο. Φορέας του έργου είναι η εταιρία ΓΥΠΑΕΤΟΣ Α.Ε.
  • Σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 49 δωματίων, 49 κλινών, με περιμετρική λιθοδομή, υπόγεια και κολυμβητικές δεξαμενές, προχώρησε η υπηρεσία δόμησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το κατάλυμα βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Σαγκρίου και φορέας του έργου είναι η εταιρία ΚΑΝΑΒΑ ΞΕΝ/ΚΕΣ & ΤΟΥΡ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ Α.Ε.
  • Η πολεοδομία του δήμου Σιθωνίας αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 99 κλινών, 5 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Άγιος Νικόλαος Σιθωνίας και ανήκει στην εταιρία ΕΡΓΟΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
  • Την ίδια στιγμή η υπηρεσία δόμησης του δήμου Μήλου προχώρησε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση κύριου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχείο 5 αστέρων) στον οικισμό Καμίνια Τριοβασάλου. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία FOTIS TSAMARDINOS GROUP A.E.
  • Τέλος σε αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων με υπόγεια , υπόσκαφο και κολυμβητικές δεξαμενές, για τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης, προχώρησε η υπηρεσία δόμησης του δήμου Μυκόνου. Η μονάδα βρίσκεται στην περιοχή Άνω Μεράς ενώ φορέας της επένδυσης, όπως προκύπτει από την άδεια αναθεώρησης είναι η εταιρία Χ.Κ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.