Αν και τα Μπαρμπάντος έχουν να δουν τυφώνα από το 1955 και δεν έχει επηρεαστεί ούτε από τις πρόσφατες μεγάλες καταιγίδες, την Ιρμα και τη Μαρία… υποφέρουν από τις επιπτώσεις τους.

Τι φταίει; Αμα, ο πράκτορας δεν ξέρει γεωγραφία, είναι συνοπτικά η απάντηση.

Η γενική έλλειψη γνώσεων, δημιούργησε σύγχυση με τη γεωγραφική θέση των Μπαρμπάντος στην Καραϊβική επηρεάζοντας την τουριστική κίνηση και τις προοπτικές του, σύμφωνα με την Petra Roach, Διευθύντρια της Barbados Tourism Marketing Inc. στις ΗΠΑ.

“Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος της περιοχής της Καραϊβικής, δήλωσε η κ.Roach αλλά οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε στη ζώνη των τυφώνων. Είναι κι αυτό μέρος της δουλειάς τους”.

Πριν από τους τυφώνες, τα Μπαρμπάντος είχαν μόνο θετικές ειδήσεις από το τουριστικό μέτωπο, με αυξημένες πτήσεις τόσο από ΗΠΑ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα”, προωθούν την τοπική γαστρονομία -με έμφαση στα θαλασσινά- διοργανώνουν πολιτιστικά φεστιβάλ και έχουν προγράμματα με εκπτώσεις για νέους.

Διαθέτουν επίσης για τους επαγγελματίες ταξιδιωτικούς πράκτορες ειδικό πρόγραμμα που ονομάζεται Μπαρμπάντος Elite Club, προσφέροντας τους εκπαίδευση και υποστήριξη.