Σχεδόν 11.000 Ισραηλινοί επισκέφτηκαν τις Μαλδίβες πέρυσι, αριθμός που αποτέλεσε το 0,6% των συνολικών αφίξεων τουριστών.

Τώρα, η κυβέρνηση των Μαλδίβων θα απαγορεύσει τους Ισραηλινούς από το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, γνωστό για τα πολυτελή θέρετρα, καθώς η δημόσια οργή στο κατεξοχήν μουσουλμανικό έθνος αυξάνεται για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ειδικότερα, το γραφείο του προέδρου της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αλλάξει τους νόμους για να εμποδίσει τους κατόχους Ισραηλινών διαβατηρίων να εισέλθουν στη χώρα και να δημιουργήσει μια υποεπιτροπή για την επίβλεψη της διαδικασίας.

Ανέφερε ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μουίζου θα διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για να αξιολογήσει τις παλαιστινιακές ανάγκες και να ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, είπε σε απάντηση ότι το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Ισραηλινούς να αποφεύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στις Μαλδίβες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ξένα διαβατήρια.