Το αναγκαστικό κλείσιμο του θέρετρου Μπορακάι των νησιών των Φιλιππίνων θα τραβήξει μάλλον περισσότερο από τους προγραμματισμένους έξι μήνες, όπως δήλωσε ο γραμματέας περιβάλλοντος Roy Cimatu και οι αρχές τουρισμού της χώρας απειλούν με μηνύσεις εάν παραταθεί η περίοδος κλεισίματος του.

Ο κ.Cimatu τόνισε ότι για το νησί μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του αφού έρευνες αποκάλυψαν 43 παράνομους σωλήνες αποχέτευσης να βγαίνουν στην παραλία.

“Οι σωλήνες αποχέτευσης ήταν επίσης απόδειξη παραβίασης της ζώνης των 25 μέτρων συν πέντε μέτρα από την ακτογραμμή”, δήλωσε ο γραμματέας περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι οι παραβάτες κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα.

Οι Τουριστικές Αρχές των Φιλιππίνων βρίσκονται ενάντια στην παράταση του κλεισίματος του δημοφιλούς θερέτρου επισημαίνοντας ότι αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον τουρισμό και τους εργαζόμενους του κλάδου.

“Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Το κλείσιμο για περισσότερο από έξι μήνες θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν το Μπορακάι αλλά και για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και για τους κατοίκους του. Γι’ αυτό ζητάμε ένα λεπτομερές σχέδιο αποκατάστασης από την αρχή”, δήλωσε ο Πρόεδρος Τουρισμού του Κογκρέσου Jose Clemente.

Μάλιστα ο κ. Clemente δήλωσε ότι το Τουριστικό Κογκρέσο των Φιλιππίνων μπορεί να αναγκαστεί να προβεί σε νομικές ενέργειες εάν παραταθεί η περίοδος κλεισίματος του Μπορακάι.